Comunitat Valenciana

El PP demanarà les despeses del viatge a Madrid: "Volem saber què ha costat la festa"

  • "Anem a deixar ja la foto i anem a començar a gestionar", ha declarat la dirigent popular en la seua intervenció.
  • La portaveu adjunta del PP a les Corts, Eva Ortiz, es pregunta si calia "traslladar 40 alts càrrecs a Madrid i no hi havia cap tema important en la Comunitat".
  • No s'ha pogut iniciar la revisió del model de finançament perquè "el bloqueig polític ha impedit la formació de Govern", assegura.
EVA ORTIZ EN IMAGEN DE ARCHIVO
EVA ORTIZ EN IMAGEN DE ARCHIVO
PP
EVA ORTIZ EN IMAGEN DE ARCHIVO

La portaveu adjunta del grup popular en les Corts, Eva Ortiz, ha avançat que demanarà les despeses del viatge de consellers i alts càrrecs a Madrid per a l'acte sobre finançament i ha assenyalat que "per al públic que van congregar es podia haver fet a València i no desplaçar a tant responsable públic". Així, ha indicat que volen saber "què ha costat la festa del senyor Puig i la senyora Oltra a Madrid".

La portaveu adjunta ha instat al Consell a "ser seriós i posar-se a gestionar d'una vegada", i alhora s'ha preguntat si calia "traslladar 40 alts càrrecs a Madrid i no hi havia cap tema important en la Comunitat".

"Que deixen de marejar amb el tema del finançament, saben que tenen el nostre suport en les Corts i com a partit, i saben que tenen el Govern d'Espanya per a modificar un sistema que ens perjudica", ha dit, per a demanar al conseller d'Hisenda, Vicent Soler, "que deixe de mentir i nomene l'expert de la Comunitat Valenciana per a formar part de la comissió que ha d'abordar el disseny del nou model de finançament".

En este sentit, s'ha preguntat "com pot dir el senyor Soler que el Govern té paralitzada aquesta comissió sis mesos si el Consell ni tan sols ha nomenat al seu representant".

Alhora, ha incidit que el 'president' Ximo Puig "és conscient que amb un govern del PP a Madrid estarem més prop d'aconseguir un millor finançament per a la Comunitat Valenciana" i ha explicat que "si no s'ha pogut iniciar la revisió del model de finançament és perquè la situació de bloqueig polític ha impedit la formació de Govern".

"Tot i que sembla que Ximo Puig ja està més prop de l'abstenció perquè governe Mariano Rajoy i això ens alegra perquè quan això succeïsca estarem també més prop d'un nou model de finançament", ha afegit Ortiz en declaracions a Les Corts.

Eva Ortiz ha assenyalat que "abans d'organitzar actes d'autobombo seria convenient que Ximo Puig i Carmen Montón demanaren disculpes als valencians per ser part col·laboradora d'aquest finançament dolent, perquè la senyora Montón va votar a favor". "Anem a deixar ja la foto i anem a començar a gestionar", ha afegit.

Inconvenients de la intervenció

D'altra banda, ha qualificat de "vergonyós" que, segons ha explicat, la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, que havia sol·licitat comparèixer a petició pròpia a la Comissió d'Economia de les Corts, s'excusara per no acudir "dient que havia d'anar a l'acte de Madrid, quan en el moment en què havia de comparèixer estava en la Conselleria reunida amb altres persones".

Segons ha indicat, "això és mentir i faltar al respecte a la Cambra que representa als valencians i estem estudiant les possibilitats perquè este tipus d'actituds no es repetisquen".

Alhora, s'ha referit a la compareixença en l'esmentada comissió de la responsable de la Intervenció General de la Generalitat: "Que hi haja factures en els calaixos, inconvenients per fraccionament de contractes, enriquiments injustos, per ometre la fiscalització prèvia o per no acreditar la competència de l'òrgan és perquè compareguen tots els consellers i expliquen què està passant, especialment la senyora Mónica Oltra, que és la consellera que més inconvenients té, i de fet esperem que la demane ella a petició pròpia abans que ho fem nosaltres".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento