Comunitat Valenciana

Beteta a Puig sobre l'acte a Madrid: "Jo no atenc mítings, que vinguen al meu despatx"

  • El secretari d'Estat d'Administracions Públiques ha indicat que considera "una pena" que el president no visitara al ministre d'Hisenda.
  • Considera que tot i que els actes públics li semblen "fenomenal", li semblen "millor" les reunions per a "abordar els assumptes".
  • El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, va acusar ahir al Govern central de paralitzar durant sis mesos la Comissió d'experts que ha de reformar el sistema.
Antonio Beteta
Antonio Beteta
EUROPA PRESS
Antonio Beteta

El secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, ha assegurat este dijous, preguntat per si de cas el Govern va a atendre el model de finançament presentat a Madrid pel president de la Generalitat, Ximo Puig, en un acte amb polítics i membres de la societat civil on va exposar l'infrafinançament valencià, que ell no atén "mítings" i ha demanat que li ho expliquen "al seu despatx" i els donen "papers".

"Jo no atenc mítings. Que vinguen al meu despatx i que m'ho expliquen i ens donen papers", ha indicat Beteta, qui ha considerat "una pena" que el 'president' no visitara aquest dimecres al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, durant la seua estada a Madrid per a reivindicar un millor finançament per a la Comunitat Valenciana, ja que sosté que haguera estat "raonable" aquesta trobada per a "explicar esta circumstància".

Sobre esta qüestió, Beteta ha assenyalat que els actes públics li semblen "fenomenal", tot i que li semblen "millor" les reunions en els despatxos per a "abordar els assumptes".

A preguntes dels mitjans a Alacant, on ha assistit a la inauguració del fòrum 'Història, present i futur de les Diputacions' organitzat per la Diputació, Beteta ha reconegut que l'infrafinançament valencià és "un fet" en què coincidixen "tots els experts i, per descomptat, pels servicis del Ministeri".

"En conseqüència, fer actes per a dir el que és obvi i tot el món reconeix em sembla molt bé, però el que es tracta és de treballar per a reformar aquest sistema de finançament", ha advertit i ha recordat que a l'últim Consell de Política Fiscal i Financera s'ha aprovat "la creació d'una Comissió d'Experts i dilluns d'esta setmana no havia rebut el nom de l'expert que havia de nomenar la Comunitat Valenciana, tot i que sí el d'altres sis comunitats autònomes".

Per esta raó, ha lamentat que "alguns" tinguen interès a fer un acte públic i "altres tenen l'interès a treballar entre els diferents experts en matèria de finançament per a promoure una reforma del sistema". Dues opcions, ha continuat, que són "opinables" que s'ajusten a "la prioritat política que tinga cadascun".

Precisament el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, va acusar aquest dimecres el Govern de "paralitzar" durant sis mesos la posada en marxa de la Comissió d'Experts estatal per a la reforma del sistema de finançament autonòmic. Segons Soler, el 7 de setembre va remetre una carta a Montoro, "urgint que donara termini a la Comunitat Valenciana per a proposar un expert i posar en marxa aquest fòrum", tot i que criticava que, passat un mes, "ni tan sols s'han dignat a contestar-nos".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento