Comunitat Valenciana

La Generalitat celebra el I Festival de Cultura Urbana '9 al 9' amb motiu de la festa dels valencians

  • L'objectiu és acostar al públic jove la festa del 9 d'Octubre a través de la música, especialment amb grups i artistes que utilitzen el valencià.
  • El dissabte pujaran a l'escenari del Veles e Vents grups com Atupa i VaDeBo i el diumenge prendran el relleu noms com Senior, Gener i Toni de l'Hostal.
  • La Generalitat pretén convertir el festival en un esdeveniment de referència i per això, assenyalen, l'entrada als concerts serà gratuïta.
Cartel del festival 9 al 9
Cartel del festival 9 al 9
GVA
Cartel del festival 9 al 9

L'entrada de Jaume I a València el 9 d'octubre de 1238 es transforma en el festival de cultura urbana '9 al 9' en la Marina, on es donaran cita nou grups i artistes que posaran veu a la nova banda sonora de la Comunitat Valenciana.

Atupa, VaDeBo, Mediterranean Roots, Saï Saï i Plan B seran els primers a pujar a l'escenari, que se situarà en un espai que enguany també s'ha convertit en "un símbol de la nova València: l'edifici Veles e Vents de la Marina de València (antiga Marina Reial)", ha informat la Generalitat en un comunicat.

Ho faran el dissabte 8 d'octubre a partir de les 19 hores, dins de la programació especial d'actes amb motiu del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. A ells se sumaran els noms de Senior i el Cor Brutal, Gener, Mai Mai i Toni de l'Hostal, que aniran succeint-se en les taules a partir de les 12 hores del diumenge.

Amb aqust nou festival es busca arribar a dos objectius, el d'"acostar-se a un públic jove que fins ara no havia estat tingut en compte per a la programació d'actes del 9 d'Octubre, i fer-ho a través de la música", així com "posar en valor als grups i artistes de la terra i, en especial, a aquells que projecten la seua música en valencià".

Destaca, a més, el fet que els nou grups i artistes escollits representen un ampli recorregut per tots els sons facturats a València (indie, reggae, rock, electrònica, mestissatge), sense oblidar cap estil, però conformant un tot coherent amb el comú denominador de la llengua valenciana.

Un recital que oscil·larà entre el to reivindicatiu i l'humor, entre dissabte a la nit i el migdia de diumenge, fins a superar les 10 hores de durada total de l'esdeveniment.

El '9 al 9' pretén convertir-se en un esdeveniment de referència per a la música valenciana, un reflex dels valors i identitat de la festivitat del 9 d'Octubre pensant en el gran públic. Per aquesta raó, l'entrada als concerts serà gratuïta fins a completar aforament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento