Comunitat Valenciana

Economia destinarà 1,8 milions per a préstecs a empreses de més de 500 treballadors amb rendibilitat sociofinancera

  • El director general d'Economia, Emprenedoria i Cooperativisme, Francisco Álvarez, ha avançat que el seu departament, a través de l'Institut valencià de Finances (IVF), destinarà 1,8 milions d'euros per a préstecs a empreses de més de 500 treballadors que demostren rendibilitat sociofinanciera com el respecte al medi ambient o garantisquen un sou equitatiu entre homes i dones. Tot i això, ha indicat que encara la Conselleria està determinant els paràmetres i clàusules que hauran de seguir les entitats per a accedir a estos préstecs.

Així ho ha indicat Álvarez en una compareixença en les Corts Valencianes, a petició del grup parlamentari Compromís, on ha donat compte de les línies d'actuació en matèria d'emprenedoria del Consell i ha destacat que la Comunitat Valenciana és "un referent" en esta qüestió com demostra el fet que forme part de les 15 regions europees amb el distintiu de 'Regió Emprenedora'.

Alhora, Álvarez ha indicat que la Conselleria inclourà en els pressupostos de la Generalitat d'enguany una línia de subvencions dirigida a afavorir a les empreses d'economia social mitjançant ajudes perquè les persones desocupades o ja vinculades a este tipus d'empreses per contracte laboral, passen a ser sòcies treballadores de les entitats. Concretament, es destinarà de 5.500 a 7.500 euros per home i de 7.000 a 10.000 euros a dones.

En la seua intervenció, ha defensat que el Consell ha treballat per posar en marxa un "canvi" del suport públic a l'emprenedoria introduint el concepte de rendibilitat social. "És absolutament necessari que l'empresa guanye diners des del punt de vista de la rendibilitat, però també com esta empresa genera benestar social.

Si sol guanya diners complix parcialment els seus objectius", ha assenyalat.

Ha posat èmfasi en la necessitat de plantejar la innovació com un punt essencial en el canvi de model productiu i econòmic perquè, segons la seua opinió, "la frontera entre innovació i emprenedoria és molt fina". L'objectiu, ha indicat, és aconseguir un model "coordinat, transversal i participatiu" baix la supervisió del Consell Valencià de l'Emprenedor, l'estratègia del qual s'emmarca amb les prioritats d'Europa Horitzó 20/ 20 i de l'OCDE.

Així, el seu departament s'ha marcat com a repte "optimitzar" els recursos existents amb accions coordinades de cada agent públic i privat.

ACTUACIONS

Entre les actuacions que han posat en marxa, Álvarez ha valorat l'elaboració d'un mapa de l'emprenedoria que, fins ara, ha realitzat 15 tallers de treball amb 110 entitats implicades. Tot i això, ha indicat que estan acabant el DAFO sobre estes actuacions per a detectar errors i analitzar què és el que es necessita per a millorar esta qüestió en la Comunitat.

Alhora, ha recordat que s'han posat en marxa iniciatives universitàries per a fomentar l'emprenedoria com el Programa Campus Emprenedor Innovador al costat de les cinc universitats; l'Aula Emprèn, en col·laboració amb Adeit, destinat a professors o el programa Banc de Patents, l'objectiu del qual és la visualització de les millors tecnologies per a afavorir una economia més innovadora.

"Quan una societat es vol implantar alguna cosa l'educació és bàsica perquè ella permet inocular principis d'emprenedoria empresarial i social", ha tancat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento