Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat detecta set casos de legionel·la en Alcàsser i altres tres en Silla

  • El primer d'ells es va detectar a finals d'agost.
  • Es tracta d'un "brot no convencional" d'agregació de casos.
  • Tres romanen hospitalitzats, un en planta i dos en l'UCI.
Bacterias de la legionela.
Bacterias de la legionela.
Public Health Image Library
Bacterias de la legionela.

La Conselleria de Sanitat ha detectat set casos de legionel·la a la localitat valenciana d'Alcàsser -quatre de residents al municipi i tres de fora però que treballen o han passat per allà- i altres tres en Silla, segons han confirmat a Europa Press fonts d'aquest departament.

Segons Sanitat, els suposats d'Alcàsser -el primer d'ells es va detectar a final d'agost- es corresponen amb un "brot no convencional" d'agregació de casos. Dels pacients contagiats per legionel·la, tres romanen hospitalitzats: un en planta i dos en la UCI. D'aquests últims, un presenta una evolució favorable mentre que el segon es troba en situació més delicada en tindre una patologia de base, segons les mateixes fonts.

La Conselleria de Sanitat disposa d'un Sistema de Vigilància Epidemiològica de malalties de declaració obligatòria mitjançant el que es van controlant els casos i que actuen si es detecta una concentració. A Alcàsser, el primer pacient afectat que es va detectar va ser a final d'agost i després es van descobrir dos més a començament de setembre, el que va portar a activar els protocols d'actuació.

Aquests protocols inclouen un registre i revisió d'instal·lacions susceptibles d'enviar legionel·la; la posada en marxa de protocols de vigilància i neteja; presa de mostres per a fer l'estudi epidemiològic i buscar la possible font de contagi i la hipercloració de l'aigua.

Dels set casos detectats, quatre són residents a Alcàsser i altres tres de fora, si bé treballen o passen per la població, per la qual cosa es considera que pot haver vincle entre ells i, per tant, fer una agrupació. Tot i això, segons Sanitat, es tracta d'un brot "no convencional" en què s'està actuant "des del principi" i buscant l'origen i actuant sobre instal·lacions de risc i a l'aigua. Alhora, s'ha informat de la situació als Ajuntaments.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento