Comunitat Valenciana

El PPCV presenta una iniciativa al Congrés per a salvaguardar els cítrics espanyols

  • La formació considera que l'acord comercial entre la UE i Sud-Àfrica per a l'entrada de cítrics és "molt perjudicial" per a Espanya.
  • Consideren que els efectes seran nocius per a la fruita produïda al nostre país.
  • Demana que Europa establisca un finançament específic per a poder portar a terme la reconversió de les plantacions de taronja navelina.
CAMPOS DE NARANJAS
CAMPOS DE NARANJAS
EUROPA PRESS
CAMPOS DE NARANJAS

El diputat nacional per València Juan Vicente Pérez ha presentat una iniciativa al Congrés dels Diputats en la qual s'insta establir una clàusula de salvaguarda que preserve els interessos citrícoles espanyols, segons ha informat el partit en un comunicat.

Esta iniciativa, presentada per a debat en el Ple del Congrés, gira entorn de l'acord comercial entre la UE i Sud-àfrica per a l'entrada de cítrics. Sobre esta qüestió, ha explicat que davant dels "efectes nocius" d'este acord per als cítrics espanyols caldria advocar també per "l'establiment de contingents a l'exportació dels cítrics sud-africans en aquells moments estratègics en els quals la seua presència en els mercats europeus resulta més perniciosa per a la citricultura espanyola".

La Proposició No de Llei inclou un tercer apartat en les propostes de resolució, en què s'insta a la UE a establir un finançament específic per a poder portar a terme una reconversió de les plantacions de taronja navelina, que és la varietat que va a veure's "més afectada" per esta aliança.

Alhora, demana que "no es descarte" la possibilitat de sol·licitar finançament per a reconvertir igualment varietats de mandarina de primera campanya, la rendibilitat de les quals poguera ressentir-se a conseqüència de la presència de mandarines tardanes sud-africanes en el mateix període de la campanya i en els mateixos mercats comunitaris. "Amb esta proposta el PP defensa la importància dels cítrics en el nostre mercat, que té una rellevància especial a la Comunitat Valenciana", ha explicat Juan Vicente Pérez.

Conseqüències comercials

Alhora, ha advertit que les conseqüències comercials de l'acord entre la Unió Europea (UE) i la Comunitat d'Estats d'Àfrica del Sud sobre els interessos citrícoles espanyols i més concretament sobre les nostres taronges van a ser "molt perjudicials" ja que s'han prorrogat els avantatges per als cítrics de Sud-àfrica "precisament en les dates que el gruixut de les taronges navelines espanyoles arriba als mercats".

De la mateixa manera, apunta que és "previsible" que es produïsca "una incidència negativa" cap a les mandarines de primera campanya, "ja que coincidiran igualment en els mercats europeus amb l'arribada de les mandarines tardanes procedents de Sud-àfrica. Pérez ha lamentat, alhora, que "la situació de bloqueig polític que viu Espanya i la impossibilitat que fins ara s'haja pogut formar Govern hi haja impedit continuar amb les negociacions per a evitar estos problemes.

Esta iniciativa també ha estat presentada a Les Corts Valencianes pel grup popular. "Al PPCV portem la defensa dels cítrics endavant en totes les institucions, amb coordinació i sempre mirant pel bé comú dels ciutadans", ha assenyalat el portaveu d'Agricultura del GPP, José Ramón Calpe. A més, també se'n va a registrar en forma de moció en els ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento