Comunitat Valenciana

La Generalitat organitza un 9 d'Octubre "de tots" per a "cosir" la Comunitat Valenciana

  • La Generalitat Valenciana ha organitzat la commemoració del 9 d'Octubre seguint amb la filosofia que van inaugurar l'any passat després del canvi de Govern de recuperar de la festivitat per a tots els valencians i d'esta manera fer que este Dia servisca per a "cosir" la Comunitat Valenciana, "estar en les tres províncies" i que siga "de tots".

Així, ho ha explicat este dilluns el director del gabinet del president de la Generalitat, Arcadi España, en roda de premsa per a presentar la programació d'activitats per al 9 d'Octubre, en què es tornaran a obrir al públic els palaus de la Generalitat i al qual enguany s'han sumat també els Ajuntaments de València, Castelló i Alacant i la Diputació de València.

"Les institucions no són dels polítics que l'ocupen de manera temporal sinó de tota la ciutadania. Per això s'obrin", ha recalcat. L'any passat més de 40.000 persones els van visitar i estos dos primers dies de portes obertes ja ho han fet 10.000 i s'han esgotat tots els fullets. D'esta manera, ha recalcat que es vol recuperar la festivitat del 9 d'Octubre per a "tots els valencians i no només per a la gent VIP".

Espanya ha recalcat que "l'aposta bàsica" del president de la Generalitat, Ximo Puig, és "aixecar la hipoteca reputacional" i "cosir" la Comunitat Valenciana expressió que, ha recalcat, és pròpia de Puig amb anterioritat que este cap de setmana al Comitè Federal del PSOE "es posaren de moda".

A més, ha ressaltat que davant de l'èxit que estan tenint estos actes, amb un públic que va desbordar els aforaments l'any passat, esta festivitat s'ha optat per treure'ls també a l'exterior en places. A més, de palaus seus d'institucionals s'ha implicat també en la celebració els espais culturals de les tres províncies.

Espanya ha aclarit alhora que "només" hi ha un cartell per a celebrar el 9 d'Octubre, elegit per concurs, i compost per tres nous amb els colors de la senyera distribuïts com un mapa de la Comunitat Valenciana.

Alhora, la Generalitat ha tret també a concurs un altre cartell amb l'eslògan 'Tots a una veu', que serà el 'leiv motiv' del nou Consell en tota la legislatura perquè vol unir i acabar amb els enfrontaments entre valencians: "entre bons i dolents valencians, o que parlen una llengua oficial o les dues". El primer amb un cost de 3.000 euros i el segon de 8.000, per sota dels preus de mercat.

Per esta raó, el discurs institucional de Puig el 9 d'Octubre serà, ha avançat, semblant al pronunciat amb motiu del Debat de Política General destacant "sense triomfalismes" que en un any de Govern la Comunitat Valenciana està "millor" gràcies a l'esforç i treball de tots.

D'esta manera, ha recalcat que per a aconseguir "aixecar la hipoteca reputacional" els valencians deuen "estar units" i demostrar "tots junts" que "no som els del victimisme sinó els que demanem la igualtat entre espanyols".

ACTE A MADRID

En este sentit, ha apuntat que l'acte convocat este dimecres al Círculo de Bellas Artes de Madrid per a reivindicar un finançament justa vol "visibilitzar la unitat" entre tots els valencians per a demanar un nou model "no de manera victimista, sinó per justícia".

Per esta raó, tindrà una àmplia representació no només de la política, economia i societat valenciana sinó també de valencians que viuen ara a Madrid i d'altres que volen sentir el nostre plantejament de voler superar ja "els estereotips i tòpics" de la Comunitat.

ACTES DEL 9 D'OCTUBRE

Més de 65 actes s'han programat per a la setmana de commemoració del 9 d'octubre. Així, haurà jornada de portes obertes als edificis històrics i obertura de museus gratuïts s'han programat activitats per a xiquets, concerts, actuació de bandes musicals, lectura del Titant lo Blanch, i exposicions.

El dissabte 8 d'octubre haurà una projecció audiovisual sobre la façana del Palau de la Generalitat i un castell de focs a Alacant, València i Castelló.

El Dia del 9 d'Octubre, a més dels tradicionals actes institucionals, es tornaran a obrir els espais culturals, haurà una desfilada de les Tres Cultures i un concert de la banda i de Raimon en Castelló; un cercaviles a Alacant,

i a València una entrada de Moros i Cristians i un concert en la Marina real entre d'altres actes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento