Comunitat Valenciana

Circuit Bucles omplirà Russafa de dansa amb 38 espectacles en espais no convencionals

  • La iniciativa es portarà a terme del dijous 6 al diumenge 9 d'octubre de la mà de 30 companyies.
  • L'organització crea dues noves seccions, una dedicada a la dansa espanyola i una jornada de conferències.
  • L'objectiu és integrar la dansa a la societat i promocionar el treball dels professionals del sector.
Danza
Danza
CIRCUITO BUCLES
Danza

La IV edició del Festival Urbà de Danza en Espais no Convencionals 'Circuit Bucles' torna al barri de Russafa del 6 i 9 d'octubre amb de 38 espectacles, 30 companyies i dues noves seccions: una dedicada a la dansa espanyola i una jornada de conferències, xerrades i 'masterclass' sobre noves tecnologies aplicades a la dansa.

Baix el lema 'Disciplines Convergents', el certamen tindrà 26 espectacles de dansa contemporània, 6 espectacles de dansa espanyola, 2 espectacles infantils i 4 exhibicions gratuïtes, han informat fonts de l'organització en un comunicat.

Participaran trenta companyies de dansa, 25 d'elles valencianes, però també vindran a la ciutat companyies procedents de Berlín, Praga, Madrid, Barcelona i Granada per a oferir interpretacions creatives que tindran lloc en espais no convencionals de Russafa com poden ser llibreries, restaurants, galeries d'art, comerços o terrasses. Entre ells, Madame Mim, Hat Gallery, Coworkshop Ruzafa, Loft Estudio Social, La Boulangerie, Estudio de Anna Sanchis, La Perra Lola, Plaça del Baró de Cortès, etc. i sales especialitzades en arts escèniques com la Sala Russafa i Sporting Club Russafa. L'any passat el festival urbà va congregar més de 3.000 assistents.

Peces curtes

Circuit Bucles és un festival que aposta per les peces de curta durada: Bucles, de 15 a 20 minuts; Minibucles, de fins a 15 minuts; Extrabucle, de 50 minuts; Nanobucles, peces de dansa infantil acompanyats de tallers per a xiquets d'uns 40 minuts i els Satèl·lits, activitats paral·leles i algunes gratuïtes. A més d'activitats formatives, de debat i tallers.

Per a esta edició, s'han incorporat dues novetats, d'una banda, amb el títol 'Tacó i Bucle', el festival urbà s'obri a la dansa espanyola amb sis propostes de companyies valencianes, com Aloma de Balma, Taconterra, Eva Moreno, entre d'altres.

A més, s'ha organitzat en Veles e Vents una jornada de conferències, xerrades i una masterclass sobre noves tecnologies aplicades a la dansa, en col·laboració amb el Màster d'Arts Visuals i Multimèdia de la Universitat Politècnica de València (UPV).

Circuit Bucles és un festival urbà de caràcter anual que busca integrar la dansa a la societat a través de l'exhibició de peces de xicotet format i durada que es desenvolupen en espais no convencionals.

Per quart any consecutiu, el barri valencià de Russafa acull esta iniciativa, única a la Comunitat Valenciana. Proposa espais alternatius de programació en els quals la dansa en general, i les creacions coreogràfiques d'artistes emergents en particular, es tornen protagonistes i permeten a l'espectador acostar-se i gaudir d'elles des d'una visió diferent.

L'objectiu de Circuit Bucles es dirigeix a promocionar i impulsar tant a professionals, com els nous coreògrafs, creadors i intèrprets, a més de servir com laboratori d'experimentació obert a l'intercanvi i el diàleg de diferents disciplines artístiques entorn a la dansa.

El festival està organitzat per la productora d'arts escèniques Frágiles Danza, els membres de la qual són professionals del sector de la dansa, amb un únic fi que és el de potenciar un consumidor de dansa a través d'un nou format. Enguany compta amb el suport de Culturarts de la Generalitat Valenciana, la Universitat Politècnica de València, així com de Cerveses Alhambra, Cabañero Ventanas, Housers, Logival i Carlota Orgánic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento