La plaça de l’Ajuntament de València acull demà dissabte la fira per als amants dels animals
La plaça de l’Ajuntament de València acull demà dissabte la fira per als amants dels animals EUROPA PRESS

La Regidoria de Benestar Animal ha organitzat per a aquest dissabte la Fira per als Amants dels Animals, un esdeveniment amb què l’Ajuntament de València celebrarà el Dia Mundial dels Animals del pròxim 4 d’octubre. Es preveu que més de mig centenar d’associacions i col·lectius participen en esta fira a la plaça de l’Ajuntament de València.

Segons ha explicat la regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, “amb l’organització d’esta Fira volem aprofitar la commemoració internacional del Dia dels Animals per reivindicar el treball que estan fent totes les associacions per la defensa i la protecció dels animals en tot el nostre territori. És una tasca d’anys que ara comença a donar els seus fruits i que necessita un reconeixement i un suport que des de l’Ajuntament estem disposats a oferir i valorar”.

Els actes començaran a les 10 del matí i no acabaran fins les 9 de la nit. Entre les activitats programades hi haurà tallers de maquillatge, de titelles a dit i contacontes perquè els més menuts i les més menudes puguen participar també en esta jornada de sensibilització. De fet, la Regidoria regalarà a les persones assistents marcapàgines i retallables de titelles de dit amb dibuixos d’animals. A més, durant la jornada es mostraran alguns dels gossos que esperen a ser adoptats en el centre municipal d’adopció d’animals.

Glòria Tello ha destacat que “aconseguir el reconeixement i el respecte de la societat als drets dels animals és una tasca que cal afrontar des de diverses perspectives: una és la de la sensibilització i l’educació amb fires com esta o amb campanyes de comunicació i tallers com els que fem a les escoles; una altra molt important és l’adopció de mesures legals valentes com la que el Govern de la Nau va prendre ara fa un any declarant València capital lliure d’espectacles i atraccions firals que utilitzen animals salvatges o també evitant l’autorització de pràctiques com el bou embolat o el bou en corda”.

La regidora ha agraït a més per avançat a individus, entitats protectores i col·lectius, com la Federació per a la protecció i defensa de l’animal en la Comunitat Valenciana, la seua participació en la Fira de demà.

Consulta aquí más noticias de València.