Comunitat Valenciana

El balneari de l'Albereda reobrirà a la tardor després de la fallida de l'anterior concessionària

  • L'emblemàtic espai mantindrà empleats de l'anterior empresa.
  • La nova concessionària de l'espai municipal assumirà els 300.000 euros de deute.
  • El cànon anual seguirà sent de 50.000 euros i el contracte serà per als pròxims 40 anys.
Entrada del Balneario La Alameda, en la Antigua Casa de la Lactancia.
Entrada del Balneario La Alameda, en la Antigua Casa de la Lactancia.
balneariolaalameda.com
Entrada del Balneario La Alameda, en la Antigua Casa de la Lactancia.

El Balneari L'Albereda de València ha aconseguit esquivar la fallida a la qual es va veure abocada la seua anterior concessionària i obrirà de nou les seues portes conservant a antics empleats.

L'emblemàtic espai, l'únic d'Europa enclavat en un casc urbà, podrà reobrir les seues portes aquesta tardor després que la nova empresa s'haja compromès a mantenir als seus treballadors (exceptuant direcció i cafeteria) i a pagar a l'Ajuntament el deute de més de 300.000 euros que va deixar l'anterior concessionària, a través de pagaments prorratejats. A partir d'ara, serà la mercantil Sensational Hotels Spas SL l'encarregada de prestar el servei públic sanitari i assistencial.

Es tracta d'una companyia amb “molta experiència” en el sector que porta una xarxa de balnearis en tota Espanya. Així ho va anunciar ahir la regidora de Patrimoni, María Oliver. “Després d'un any de treball amb molts problemes que resoldre”, el Consistori va a iniciar els tràmits per a autoritzar la cessió del contracte de concessió del Balneari L'Albereda.

Fins a hui, Mibor Urbana era l'encarregada de prestar el servei en el recinte, des de la seua concessió en 2005 per un termini de 50 anys i a canvi d'un cànon anual inicial de 2.000 euros durant els set primers exercicis que després passava a ser de 75.000 euros a l'any. En pujar el cànon, l'empresa “va començar a tenir greus problemes de solvència” fins a entrar en concurs de creditors, després de quatre anys sense pagar al Consistori.

Després del concurs de creditors, el jutge va considerar la possibilitat de “vendre unitat productiva” del Balneari, es va obrir procediment públic i es va presentar una sola empresa, Sensational Hotels Spas SL.

La companyia es quedarà en les mateixes condicions que l'anterior, amb 75.000 euros de cànon anual més l'IPC, subrogarà a 16 treballadors (tots menys els de direcció i la cafeteria, que no entra en la concessió) i adquireix el compromís amb l'Ajuntament de pagar el deute acumulat en els anys que queden de concessió, que són 40.

Així, el Consistori aconsegueix tres de les premisses que considerava “fonamentals” per a donar eixida a la situació. En primer lloc, evita el tancament definitiu del balneari, que porta sense activitat des de l'estiu, i que deterioraria les instal·lacions patrimonials donat el tipus d'aigua que alberga i que és “molt corrosiva”, va advertir Oliver. A més, la companyia subrogarà als treballadors i el Consistori recuperarà el deute de l'anterior adjudicatària.

Prometen una major qualitat

L'edil de Patrimoni ha confiat també que el canvi “es notarà en la qualitat” assistencial, atès que es tracta d'una empresa “especialista en aquest tema amb centres repartits per tota la geografia espanyola.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento