Comunitat Valenciana

Ribó dóna per tancades les diferències amb PSPV respecte a l'IBI i reitera el seu suport al comerç local

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha donat este dijous per tancades les diferències sorgides entre el PSPV i els altres dos membres del govern que presidix, Compromís i València en Comú, respecte a l'Impost de Béns Immobles (IBI) per als comerços de major mida. Ha insistit que la majoria d'establiments de la ciutat, el 96%, no pateix "cap pujada" d'este impost i el suport del seu equip al comerç local.

La Junta de Govern Local celebrada ahir dimecres a l'Ajuntament de València va aprovar el projecte d'ordenances fiscals per a 2017, en què s'emmarca l'actualització de l'IBI. En esta reunió Compromís i València en Comú han rebutjat la proposta del PSPV perquè el valor cadastral del 4% dels comerços afectats per l'increment no se situara a partir d'un valor cadastral més de 250.000 euros sinó de 350.000 euros.

Ribó s'ha pronunciat d'esta manera en la roda de premsa de presentació de la campanya de conscienciació ciutadana per la neteja, preguntat per les diferències entre els membres del govern local, PSPV d'una banda, i Compromís i València en Comú, per l'un altre, respecte a l'IBI per als comerços de major mida i per si de cas esta polèmica s'ha tancat.

"Sí, donem per tancada la polèmica", ha afirmat el primer edil, que ha apuntat que el canvi en este impost "és una qüestió xicoteta" que "afecta molt pocs". Així, ha reiterat que "el 96% dels comerços" de la ciutat "no ha patit cap pujada" i que l'increment "es reduïx a 1.409 ens comercials", el 4% restant.

El responsable municipal ha afegit que en esta xifra "hi ha al voltant d'un 30% que són usos comercials d'entitats financeres, grans bancs, i un percentatge significatiu que són cadenes, supermercats importants". Ha comentat que si es fa "una pujada general" esta afecta "tot el món alhora" i front a això ha apostat per a actuar com fa "la medicina actualment", dirigint "la teràpia al punt on exactament està el problema".

Joan Ribó, que ahir s'ha mostrat partidari que "els que més tenen paguin més", ha repetit la idea que compartixen "totes les forces del govern" d'ajudar al comerç local de manera directa, amb mesures orientades a aquells que "realment ho necessiten", com "els del centre històric" o "comerços que puguen tindre problemes per determinades zones que estan pujant els lloguers".

PRESSUPOSTOS PER NADAL

D'altra banda, l'alcalde ha avançat que l'executiu local pretén tindre "aprovat per Nadal" el pressupost municipal de 2017 i ha dit que per això "primer cal fer els grans números". D'esta manera, ha assenyalat que espera que estos estiguen fets "en octubre" per a poder "concretar-los el novembre".

En este sentit, el primer edil ha descartat parlar ara de partides concretes i oferir detalls sobre esta qüestió perquè "encara és molt aviat" i "seria avançar-se a la jugada". "És impossible parlar de partides que vagen per sota del milió o de les desenes de milions. No estem a este nivell de concreció encara", ha afegit. Tot i això, ha avançat que haurà un augment en el pressupost de neteja.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento