Comunitat Valenciana

La rectora del CEU: "Els estudiants no són públics ni privats, tots tenen els mateixos drets"

  • VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)
Apertura del curso de la CEU-UCH
Apertura del curso de la CEU-UCH
CEU-UCH
Apertura del curso de la CEU-UCH

La rectora de la Universitat CEU Cardenal Herrera (CEU-UCH), Rosa Visiedo, ha manifestat que "els estudiants són estudiants, no són públics ni privats, tots tenen els mateixos drets i això és el que nosaltres anem a seguir reivindicant".

Així ho ha asseverat la màxima responsable de la institució universitària en declaracions als mitjans de comunicació abans de l'acte d'obertura de curs de la CEU-UCH. Preguntada per si de cas creu que en els últims temps s'ha generat un ambient "enrarit" entre la universitat pública i la privada, ha afirmat que "potser sí hi ha un cert ambient enrarit per les declaracions d'uns i d'altres".

Sobre esta qüestió, ha recalcat: "Les universitats no estem per a això, estem per a impartir docència, investigar, donar el servici que requerixen els estudiants, traure'ls ben formats i que donen un servici al seu torn a la societat i tota esta polèmica no crec que aporte res, al contrari, el que fa és enrarir l'ambient".

En es punt, s'ha referit al "problema" que té el CEU per l'exclusió dels seus estudiants de titulacions de Ciències de la Salut de la possibilitat de fer pràctiques en centres públics, el que "va a afectar el desenvolupament del curs".

"És un problema que cal solucionar a curtíssim termini perquè, tot i la bona voluntat que han demostrat les conselleries (d'Educació i Sanitat) en el sentit d'intentar solucionar este problema que nosaltres no hem generat, el curs ja ha començat, el temps corre i els nostres estudiants no poden fer pràctiques ara mateix en hospitals i centres públics com s'havia compromès la Conselleria, com a mínim els estudiants que ja eren a la universitat".

"Seguim amb la negociació -ha prosseguit- però el temps corre, el curs ha començat i no podem assignar places de pràctiques perquè no sabem quins anem a tindre i això ens genera un problema. Nosaltres, com hem fet des del primer moment, anem a seguir amb la nostra actitud de diàleg per a trobar un acord tot i que siga provisional que permeta que els nostres estudiants puguen accedir a estes places de pràctiques a les quals creiem que tenen dret. Anem a seguir defensant els seus interessos i els seus drets com hem fet des del primer moment".

BEQUES

A Visiedo també se li ha preguntat per la decisió de la Generalitat d'excloure de les seues beques a alumnes de la privada i la paralització cautelar d'ajudes per part del TSJCV després dels recursos interposats per la Universitat Catòlica de València. En este sentit, la rectora del CEU ha recordat que esta institució no va sol·licitar mesures cautelars i ha presentat els recursos oportuns via contenciós administratiu. "Anem a seguir el procediment ordinari", ha dit.

La inauguració del curs 2016-2017 s'ha portat a terme en un acte celebrada al Palau de la Música de València i presidit pel gran canceller de la universitat i president de la Fundació Universitària Sant Pau-CEU, Carlos Romero, i la rectora Visiedo. Les acompanyaven a la taula presidencial, el cardenal arquebisbe de València, monsenyor Antonio Cañizares, la directora general d'Universitat, Investigació i Ciència de la Generalitat Valenciana, Josefina Bueno; el vicerector de Desenvolupament Estratègic i Comunicació i secretari general de la CEU-UCH, José Manuel Amiguet; la vicerectora d'Estudiantes i Vida Universitària, María José González; i el doctor Vicente Rodilla, autor de la Lliçó Inaugural del Curs, detalla la universitat en un comunicat.

UN 23% D'ALUMNES MÉS EN QUATRE CURSOS

En la seua intervenció, Rosa Visiedo ha destacat que el CEU acull este curs a més de 1.800 nous alumnes de grau, "un 7% més que el curs anterior". També ha assenyalat que, en els quatre últims cursos, la Universitat ha augmentat en un 23% el nombre d'alumnes de grau i postgrau, actualment més de 9.000 de 62 països. A més, en el mateix període "gairebé hem multiplicat per quatre els nostres alumnes internacionals, que sumen més de 2.000 aquest curs que comença; d'ells, més de 530 pregraduats un altre cop ingrés", ha afegit Visiedo.

La rectora ha avançat les prioritats que marcaran el curs que comença. Entre les quals hi ha, continuar fomentant la investigació rellevant, ampliar el catàleg de titulacions, especialment de postgrau, i oferir als estudiants un currículum verdaderament internacional, que amplie el seu horitzó laboral.

A més, ha fet notar que a la Universitat "l'única confrontació ha de ser la d'idees, la que ens permeta augmentar el saber i buscar la veritat. L'única lluita, la que ens conduïsca a obtindre resultats d'investigació rellevants per a la societat".

Per la seua banda, la directora general d'Universitat, Investigació i Ciència de la Generalitat s'ha referit també a la "varietat i riquesa del sistema universitari valencià, compost per 5 universitats públiques i 4 privades, que es complementen per a atendre les necessitats d'una societat plural", tot i que ha reconegut que aquesta varietat és "difícil de gestionar". En este sentit, ha destacat el "tarannà de diàleg i responsabilitat de la rectora de la CEU-UCH, fins i tot quan han sorgit discrepàncies" i ha manifestat la seua "predisposició absoluta" a treballar amb esta institució per a una millor formació dels estudiants.

Per la seua banda, el gran canceller de la Universitat, Carlos Romero, ha recordat el caràcter fundacional d'esta institució, que no actua amb ànim de lucre, sinó que destina els seus ingressos a la seua finalitat formativa fundacional, rendint complerta compte d'això a la societat. Això, ha afegit, "ens obliga a defensar els drets dels nostres estudiants perquè puguen accedir en les mateixes condicions als recursos educatius, des d'una actitud de total col·laboració per la nostra part i de diàleg permanent" amb els agents del sistema educatiu.

L'acte acadèmic s'ha iniciat amb la lectura de la Memòria del Curs 2015-2016, i el doctor Vicente Rodilla, professor de la Facultat de Ciències de la Salut, ha oferit la Lliçó Magistral 'Art i Salut, el valor de l'observació'. A més, la CEU-UCH ha fet lliurament de la medalla al mèrit de la Universitat al Molt Il·lustre Col·legi Oficial de Farmacèutics de València, ha lliurat els reconeixements als membres de la comunitat universitària que han participat en diferents missions solidàries, i així mateix els Premis anuals a la Innovació i Millora de la Docència i els Servicis de la Universitat.

L'acte d'obertura ha estat precedit per una Eucaristia oficiada pel Cardenal Arquebisbe de València en la Parròquia del Sant Àngel Custodi. En la seua homilia, monsenyor Cañizares s'ha referit a la necessitat de formar homes i dones nous capaços d'anar contracorrent en una societat laïcista i relativista.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento