Comunitat Valenciana

El Consell aprova destinar 304.588€ a l'any perquè l'EMT arribe a Alboraia, Montcada, Paterna i Vinalesa

  • El ple del Consell ha aprovat este divendres el conveni entre la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i l'Ajuntament de València per a l'establiment del servici de transport públic interurbà de viatgers entre la capital del Túria i les localitats d'Alboraia, Montcada, Paterna i Vinalesa.
Autobús de la EMT de Valencia
Autobús de la EMT de Valencia
EMT VALENCIA
Autobús de la EMT de Valencia

Així ho ha explicat en la roda de premsa posterior al ple la vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, qui ha assenyalat que la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori abonarà anualment a l'Ajuntament 304.588 euros.

A través d'este conveni, l'Ajuntament de València prestarà a estes poblacions, el servici interurbà de transport per delegació de la Conselleria. Per part seua, la Generalitat finançarà íntegrament l'ajuntament el cost econòmic que li supose la prestació d'estes línies d'autobusos.

Així, la Conselleria abonarà anualment a l'Ajuntament 304.588 euros, segons l'estimació inicial que s'ha realitzat i que serà revisada cada any en funció dels ingressos obtinguts conforme el volum real de viatgers.

Les línies de l'EMT que s'inclouen en este conveni són la 31 que anirà fins al final de la Patacona en Alboraia; la 16 que arribarà fins a la rotonda d'entrada a Vinalesa; la 62 que prestarà servici a Terramelar al terme municipal de Paterna, i la 26 que s'amplia fins a l'entrada de Montcada/Alfara. Es calcula que al voltant de 400.000 viatgers es poden beneficiar d'este acord.

Fins a l'any 2012, l'Ajuntament de València prestava estos servicis de transport per carretera, però, segons Oltra, "Rita Barberá va decidir que este servici desapareguera", de manera que l'EMT no arribava a Alboraia, Montcada, Paterna i Vinalesa, i tampoc a Mislata.

Tot i això, el nou Govern valencià "compromès amb donar servici a l'àrea metropolitana de València" ha articulat este conveni per a facilitar la mobilitat ciutadana entre estos municipis i València "i incrementar les seues possibilitats de progrés en relació amb les seues oportunitats d'accés al treball, formació, servicis públics i oci", ha manifestat Mónica Oltra, que ha ressaltat que "l'àrea metropolitana és un tot i ha de tindre polítiques de comunicació com un tot".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento