Comunitat Valenciana

PSPV i Compromís demanen que RTVE augmente les hores amb continguts de la Comunitat i en valencià

  • Els grups parlamentaris del PSPV i Compromís en les Corts Valencianes han presentat una proposta de resolució al Debat de Política General en la qual demanen a la Generalitat que inste al Consell Assessor de RTVE en la Comunitat que incremente el nombre d'hores de ràdio i televisió amb continguts propis d'esta autonomia i en valencià.

Entre les prop de 130 iniciatives que estos dos grups han presentat de manera conjunta al Debat de Política General també figura una altra en què reclamen la creació d'un arxiu audiovisual de la Comunitat i assegurar els mitjans necessaris per a la digitalització dels fons documentals de l'arxiu audiovisual de Radiotelevisió Valenciana (RTVV).

D'altra banda, PSPV i Compromís demanen al Govern que inicie "de manera immediata i urgent" l'estudi de la reforma del model de finançament i que complisca els compromisos adquirits en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) respecte a una nova sendera de flexibilització del dèficit.

Precisament, el diputat José Muñoz ha assenyalat que el Consell ha d'afrontar la realitat amb "42.000 milions de deute" que provenen d'"una herència enverinada" i, a més, té "un gran problema a Madrid" amb un Govern en funcions que no ha convocat encara el CPFF, no ha fixat el sostre de despesa o quins seran els lliuraments a compte enguany, de manera que la Generalitat no pot "fer els pressupostos amb totes les dades".

Alhora, ha criticat que el PP estiga usant la reforma del model de finançament com a "xantatge" per a la formació de Govern.

El PP ha assegurat que les propostes del PSPV i Compromís en matèria econòmica "no estan a l'altura" i són "un refregit d'ocurrències" que van des de "les que no tenen sentit" fins a les que "fan més absolut ridícul".

PSPV i Compromís també reclamen a l'executiu de Mariano Rajoy que paralitze l'aplicació de la Lomqe, retire els recursos d'inconstitucionalitat contra decisions de l'actual Generalitat i elimine l'exigència de pagament al Consell dels 19 milions d'euros de la multa que la Unió Europea va imposar a l'anterior Consell per falsejar dades del deute sanitari.

De la mateixa manera, els dos grups insten al Consell a no prorrogar les cinc administracions sanitàries, començant per La Ribera, i iniciar el procés d'integració dels Consorcis Hospital Provincial de València i de Castelló.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento