Comunitat Valenciana

Puig anuncia la creació d'un grup específic en la Policia Autonòmica per a investigar els incendis

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat este dilluns la creació d'un grup específic de la Policia Autonòmica per a investigar i detindre els qui provoquen incendis amb l'objectiu de "redoblar els esforços contra la xacra del foc".
Imagen aérea de la zona arrasada en los términos de Jávea y Benitatxell
Imagen aérea de la zona arrasada en los términos de Jávea y Benitatxell
GVA
Imagen aérea de la zona arrasada en los términos de Jávea y Benitatxell

Així ho ha avançat Puig en un esmorzar informatiu, organitzat per la Cadena Ser de València, en què ha lamentat les conseqüències dels incendis esdevinguts este estiu en la Comunitat Valenciana i ha agraït als agents forestals i voluntaris la seua "lluita i valentia" per a extingir les flames.

En la seua intervenció, ha explicat que este nou grup se sumarà al treball que realitzen els agents forestals de la Generalitat Valenciana i treballarà en coordinació amb la Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

"Anem a reudir l'espai als qui volen destruir la naturalesa i la convivència", ha subratllat Ximo Puig.

Alhora, ha apuntat que el Consell va a modificar la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (Lotup) per a evitar la construcció en les superfícies cremades i "contrarestar amb la màxima seguretat jurídica la disposició que l'actual Govern va establir i que possibilita la requalificació de terra forestal".

Així, ha subratllat que amb esta reforma a la Comunitat Valenciana "no es podrà construir en terrenys cremats".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento