Comunitat Valenciana

L'incendi de Bolulla crema 447 hectàrees de superfície forestal i el de Benitatxell 689

  • L'incendi de Bolulla, que seguix actiu tot i que sense flama dins del perímetre, ha cremat 447 hectàrees de superfície forestal, de les localitats de Bolulla, Callosa d'En Sarrià i Tàberna, mentre que l'àrea afectada per l'incendi de Benitatxell i Xàbia, que ja està estabilitzat, és de 689 hectàrees, segons ha concretat este divendres la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, al terme de la roda de premsa del Consell.
Cala de la Granadella, en Jávea, afectada por el fuego
Cala de la Granadella, en Jávea, afectada por el fuego
EUROPA PRESS
Cala de la Granadella, en Jávea, afectada por el fuego

Per la seua banda, l'incendi de Callosa d'En Sarrià està controlat tot i que encara no es disposen de les hectàrees afectades mentre que el de Pedreguer ha estat donat per extingit sobre la 1.30 hores d'esta matinada i el de Moixent a les 4.16 hores.

Oltra ha recalcat que la causa de cap dels incendis ha estat natural i que s'estan investigant si han estat provocats o intencionats.

Per esta raó, ha donat la gràcies a tots els Cossos i Forces de Seguretat perquè amb el seu treball "solvent i ràpida" ha evitat que este setmana "horrible" i "molt complicada" s'hi haja convertit en "una catàstrofe de dimensions incalculables". D'esta manera, ha incidit a agrair l'esforç de tot el personal que "està deixant-se la pell" perquè "la nostra terra no es cremi".

En concret, ha citat al personal dels Consorcis de Bombers, de la UME (Unitat Militar d'Emergències), als tècnics forestals, al personal del pla de vigilància, de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a l'Emergència, als Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, al grup d'auxili ràpid, a la Policia Local i personal dels Ajuntaments, a les brigades rurals d'emergències, a les brigades de reforços d'incendis forestals, al personal de mitjans aeris, i Creu Roja.

Oltra ha recalcat que la pràctica totalitat d'estos incendis ha estat intencionat o provocat. Per esta raó, ha insistit que "la millor mesura és aplicar el sentit comú". Així, ha recordat que les principals recomanacions són no llançar fòsfors, burilles ni encendre foc per a cuinar fora dels llocs preparats per a això i no tirar escombraries o qualsevol altre tipus de deixalla en especial si són vidres.

De la mateixa manera, no es pot llançar coets o artefactes que continguen foc i evitar la cremes de rostolls agrícoles sobretot quan vent. Alhora, assenyala a les persones amb l'habitatge ubicat o circumdat per terrenys agrícoles o forestals que no posen tanques d'espècies que cremen amb facilitat, que no construïsquen barbacoes en els límits de la finca, o com a mínim, que mai les utilitzen els dies de vent i han de netejar de fullaraca en els sostres de les seues cases.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento