Comunitat Valenciana

El 75% dels pares no exercix cap tipus de control del mòbil dels seus fills, segons una enquesta

  • El 75% dels pares no exercix cap tipus de control del mòbil dels seus fills, segons una enquesta feta per S2 Grup, empresa especialitzada en el desenvolupament i prestació de productes i servicis relacionats amb la ciberseguretat. D'acord amb estes dades, al 31% dels enquestats el preocupa que el seu fill puga fer un ús indegut d'este dispositiu i el 21% que siga víctima de bullying.

El 18% dels enquestats van reconèixer que el seu fill o algun conegut havia estat víctima d'este tipus de persecució a través del telèfon mòbil. Per a promoure un ús segur del smartphone, S2 Grup ha creat un contracte d'acord per a pares i fills amb les claus perquè sigua utilitzat de manera responsable.

L'empresa ha realitzat una enquesta a través del seu bloc Hijosdigitales.es sobre l'ús del telèfon mòbil per part dels xiquets de la qual s'extreu que el 75% dels pares no té cap tipus de control parental del mòbil dels seus fills.

"Els pares no podem oblidar-nos que també hem d'exercir la nostra funció de cura a l'entorn de les noves tecnologies per a protegir adequadament els nostres fills i ajudar-los que ho utilitzen d'una forma adequada", ha destacat Miguel A. Juan, soci-director de S2 Grup.

Segons esta enquesta, entorn del 29% dels pares van comprar als seus fills el seu primer smartphone abans dels 12 anys, el que manifesta com cada vegada compten des d'edats més primerenques amb este tipus de dispositius i la importància d'"acompanyar-los" en el seu ús per a augmentar la seua seguretat.

Al costat d'estes dades, destaca que per al 31% dels pares el major temor en este àmbit és que el seu fill "tinga algun comportament indegut com assetjar altres joves, enviar fotografies íntimes o accedir a apps o jocs que vulneren la seua seguretat" i per al 21% que el seu fill siga "víctima de bullying".

Segons l'empresa, la xifra és "més que destacable si es té en compte que el 18% ha reconegut que el seu fill o algun conegut havia estat víctima d'este tipus de persecució a través del mòbil". Pel que fa i alhora dediquen diàriament al seu ús, el 51% dels pares ha assegurat que no necessitaven fer cap tipus de control perquè els seus fills la feien "de manera responsable i adequada", mentre que el 24% sí ho feien perquè si no "descuidaven tasques importants".

En este context, S2 Grup ha creat un 'Acord entre pares i fills per a l'ús del primer telèfon mòbil' en què s'han inclòs 18 punts sobre els quals aconsellen reflexionar conjuntament (pares i fills) per promoure un ús responsable del mateix.

Entre estos destaca que, sense envair la intimitat dels més petits, és important acordar que els pares puguen revisar el telèfon periòdicament per a comprovar que les aplicacions instal·lades siguen segures; que la configuració del smartphone i el seu estat de seguretat i vulnerabilitat són adequats; gestionar correctament el temps que li dediquen diàriament; que sàpiguen que no han d'enviar fotografies íntimes; que deuen utilitzar-lo d'una forma correcta en llocs públics i seguir les normes que indique el col·legi o si hi ha algun problema comentar-ho de seguida als adults, entre d'altres.

"Amb este acord, busquem que els més petits s'adonen que el telèfon mòbil no és un joguet i és fonamental utilitzar-lo d'una segura perquè, en cas contrari, poden exposar-se a molts riscos com ser víctimes de xantatges, assetjament o, fins i tot, infectar el seu dispositiu per un virus que ho inutilitze", ha comentat Miguel A. Juan.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento