Comunitat Valenciana

Mor un militar valencià a l'Iraq en un accident de trànsit

  • Un soldat valencià de 25 anys ha mort i altres dos militars espanyols han resultat ferits en un accident de trànsit registrat al camp de maniobres de Besmayah, a l'Iraq, després de topar el seu vehicle Linx contra un camió de les Forces Armades iraquianes.

El mort és el soldat Aarón Vidal López, natural de València, solter i sense fills. Pertanyia al Regiment de Cavalleria 'Lusitània' número 8 i participava en l'Operació Inherent Resolve contra l'Estat Islàmic, centrada en tasques de formació i assessorament de l'Exèrcit iraquià amb vista a poder contenir l'avanç d'este grup terrorista.

Els ferits, per part seua, són el cap Felipe Capa Medina i el soldat Jesús Àngel Alacid García. Tots dos presenten un pronòstic menys greu tot i que estan en observació, segons ha informat el Ministeri de Defensa.

El soldat Vidal es trobava en una missió de seguretat, al costat dels seus companys, a bord d'un vehicle Linx parat prop de l'entrada de la base, a la vora d'una pista, quan un camió cisterna militar de les FAS iraquianes ha topat amb el vehicle.

Com a conseqüència de la col·lisió, el militar valencià ha eixit acomiadat del vehicle Linx i ha estat atropellat pel camió de les Forces Armades iraquianes.

MORENÉS TORNA A MADRID

El departament que dirigix en funcions el ministre Pedro Morenés ha indicat que s'ha obert una investigació per a intentar determinar les causes de l'accident, que ha estat notificat a les autoritats iraquianes perquè procedisquen a actuar respecte al conductor del camió.

El ministre de Defensa, Pedro Morenés, que es trobava a Londres a una reunió ministerial sobre operacions de manteniment de la pau, convocada per les Nacions Unides, ha abandonat la reunió de manera immediata després de ser informat de l'accident per a tornar a Madrid i adoptar des del Ministeri les decisions oportunes.

Alhora, les famílies dels tres soldats han estat informades del succés i les restes mortals del soldat Vidal seran traslladats a València.

Es tracta del primer militar espanyol mort en missió a l'Iraq des de la retirada de les tropes d'Espanya el 2004. El contingent espanyol desplegat en la missió 'Inherent Resolve' contra l'Estat Islàmic està format per uns 300 militars.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento