Comunitat Valenciana

El PP demana al Consell que pose fi al "caos" organitzatiu del començament del curs en la Comunitat Valenciana

  • La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) i portaveu d'esta formació en les Corts Valencianes, Isabel Bonig, ha demanat este dimecres al Consell que "pose fi al caos organitzatiu del començament de curs" en esta autonomia, i alhora ha reclamat també acabar amb "els atropellaments en l'educació".

"Demanem que es pose fi al caos organitzatiu. Estem per col·laborar però no per a consentir més atropellaments per molt que intente" el conseller d'Educació, Vicent Marzà, "amagar el seu caos total i absolut en este començament de curs que començarà demà". Alhora, ha destacat el "calor" amb el qual s'iniciaran les classes.

Bonig s'ha pronunciat d'esta manera després de la reunió que ha mantingut esta jornada a València amb representants de directors de centres concertats de Batxillerat i Formació Professional (FP) de la província de València juntament amb les portaveus adjuntes del grup parlamentari del PP en les Corts, Eva Ortiz i María José Catalá.

Esta trobada s'emmarca dins de diverses reunions amb col·lectius que tenen "problemes" en este començament de curs i que, segons el PP, "estan sent silenciats per la Conselleria, que ni els rep ni els oferix respostes".

La presidenta del PPCV ha assenyalat que "en FP hi ha milers d'alumnes i alumnes que s'han quedat sense matricular a falta de planificació". "L'anterior govern va regular l'FP Dual per a dignificar estos ensenyaments. En 2013 havia 13 centres amb FP Dual, en 2014, 167 i en 2015, 169", ha exposat, i alhora ha destacat que eren "490 projectes que atenien 1.900 alumnes i 1.200 empreses involucrades".

Isabel Bonig ha recordat que "l'FP Dual és el futur per a aquells estudiants que no cursen estudis universitaris però que té moltes opcions al mercat laboral actual tan flexible que necessita professionals qualificats i amb alta capacitat" i ha lamentat que Marzà "no aposta" per esta modalitat.

"L'únic que oferix este govern és un caos total i absolut en les convocatòries, amb gent fent cues a la nit sense cap tipus d'informació. Tan sols hi ha una clara full de ruta marcat per a coartar la llibertat dels pares a l'hora d'elegir la llengua que estudien els seus fills, el tipus d'educació que volen i el centre, també en l'FP Dual i en la concertada", ha plantejat la responsable del PP.

COMPAREIXENÇA DE MARZÀ

Bonig ha anunciat que el PP demanarà en les Corts la "compareixença urgent" de Vicent Marzà "perquè explique este caos". Al seu torn, ha avançat que presentarà iniciatives "perquè es mantinguen els concerts tant en FP com en els batxillerats, sobretot arran de les últimes declaracions de Marzà assenyalant que com Batxillerat no és ensenyança obligatòria l'administració tampoc ha de concertar".

"Això és una conculcació d'un dret constitucional a la llibertat total i absoluta. Com ho és el procés d'immersió lingüística amb el qual vol imposar una llengua, traslladant a la Comunitat Valenciana el mateix full de ruta separatista i independentista que els nacionalistes van fer a Catalunya", ha declarat la presidenta del PPCV.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento