Comunitat Valenciana

El Consell reitera el seu oferiment per a acollir 1.400 refugiats i critica l'"immobilisme" de la UE

  • El Govern valencià s'ha sumat este divendres al record per la mort d''Aylan', el xiquet sirià de tres anys que va morir fa un any a la costa de Turquia. La imatge del seu cos trobat a la platja va donar la volta al món. "Fa un any d'esta foto" ha recordat, i des d'aleshores, Save the Children ha comptabilitzat un total de 423 nens que s'han ofegat al Mediterrani, el que demostra que poques coses han canviat després" i "que tenim una Unió Europea immòbil que rebutja les seues responsabilitats".
Foto de Aylán mostrada en el pleno del Consell
Foto de Aylán mostrada en el pleno del Consell
EUROPA PRESS
Foto de Aylán mostrada en el pleno del Consell

Així ho ha manifestat la vicepresidenta de l'executiu valencià, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en què ha acusat la UE de "trair" els seus principis fundacionals.

Alhora ha censurat un Govern de Espanya "insensible" a les peticions d'onze CA perquè se'ls permeta actuar davant d'este drama. En este sentit, ha recordat que la Comunitat Valenciana està preparada des d'octubre de l'any passat per a rebre 1.400 persones refugiades "quan el Govern d'Espanya vullga".

Gràcies als recursos i la col·laboració oferides per la xarxa de municipis acollidors, ong, entitats cíviques, bancàries, municipals i ciutadans anònims "esta Comunitat està preparada, els que no estan preparats són els governants de la UE", ha puntualitzat.

El Govern valencià "no s'oblida d'esta foto, seguirà treballant per a acollir les persones refugiades i perquè estes fotos no s'hagen de repetir mai més", ha assegurat. Alhora, també treballa "per estar a l'alçada dels ciutadans i ciutadanes europeus que sí que tenen un grau de solidaritat als quals els governs de la UE i d'Espanya no estan a l'altura", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento