Han acabat les obres de la línia 2 del metro entre La Pau i Badalona Pompeu Fabra

  • Des d'aquest dilluns la línia 2 del metro funciona amb normalitat un cop acabades les obres de millora entre les estacions de La Pau i Badalona Pompeu Fabra.
  • Les obres han tingut un cost de 43 milions d'euros.
  • TMB lamenta l'esforç inversor que ha hagut de fer l'operador per la manca d'inversió de la Generalitat.
Metro Barcelona TMB
Metro Barcelona TMB
EUROPA PRESS

Aquest dilluns, 29 d'agost, s'ha restablert el servei de la línia 2 de metro de Barcelona al tram entre les estacions de La Pau i Badalona Pompeu Fabra, que estava suspès des de l'1 d'agost passat per treballs de modernització de la infraestructura i millora de les vies. Els trens tornen a circular amb normalitat entre tots dos extrems de la línia, de Paral·lel a Badalona Pompeu Fabra.

La suspensió del servei durant el mes d'agost ha permès executar obres de gran calat en diversos trams de la L2 situats entre les estacions de Verneda, a Sant Adrià de Besòs, i Pep Ventura, a Badalona.

Rehabilitació completada

L'obra que ha realitzat TMB aquest estiu ha estat la de més envergadura dels últims anys i pràcticament completa la rehabilitació de tot el sector Besòs de la línia 2. En concret s'han renovat 3,3 quilòmetres de via simple i un aparell de via de Verneda.

L'actuació ha inclòs el desballestament de la via existent, la demolició del formigó que constitueix la solera de la via, la instal·lació de nous carrils, fixacions i travesses, i el formigonat de la nova via. També s'han renovat 1,8 quilòmetres del drenatge del túnel. Els últims dies els treballs s'han centrat a restablir la senyalització i fer proves de funcionament en buit. Les obres han costat 4,3 milions d'euros.

Manca d'inversió de la Generalitat

TMB ha fet un esforç inversor per efectuar aquestes millores, que van més enllà de les tasques habituals de manteniment que li corresponen com a operador. L'empresa ha hagut de fer directament aquesta despesa perquè les aportacions de l'administració competent durant aquests anys no han estat suficients. A dia d'avui, l'empresa pública ja està en converses amb la Generalitat per analitzar com abordar-ho i evitar que aquesta manca d'inversió en manteniment es cronifiqui.

Necessitats especials de manteniment

El tram de la línia 2 de metro entre La Pau i Pep Ventura, que fins al 2002 formava part de la línia 4, té unes necessitats especials de manteniment a causa de les característiques dels terrenys que travessa el túnel. El nivell freàtic de la zona, que inicialment ja va complicar la construcció del metro, amb els anys ha anat augmentat a tota la llera del riu Besòs i ha comportat també un augment de les filtracions.

L'agressivitat d'aquestes filtracions provoca que el procés natural de desgast de la superestructura de via s'acceleri notablement. Per aquest motiu s'hi fa una vigilància especial de l'estat de la infraestructura i es planifiquen inversions de manera regular, per garantir en tot moment les condicions per a la circulació segura dels trens.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento