TMB demana serveis mínims del 50% per garantir la mobilitat i la seguretat a les vagues de metro

  • TMB ha demanat a l'autoritat laboral que tingui en compte les circumstàncies especials de les dates de les pròximes convocatòries de vaga de metro.
  • A més, reclama almenys un 50% de l'oferta de transport habitual en hores punta i del 30% en la resta d'horaris.
  • El servei de metro ha anat ampliant el seu servei durant la matinada del cap de setmana amb l'objectiu de donar alternatives segures i sostenibles.
Autobuses de TMB
Autobuses de TMB
EUROPA PRESS
Autobuses de TMB

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha demanat a l'autoritat laboral que tingui en compte les circumstàncies especials de les dates de les pròximes convocatòries de vaga del Comitè d'Empresa de Metro, els dies 18 i 19 de juny, coincidint amb el Festival Sónar, i els dies laborablesdel  20, 21 i 22  de juny.

TMB reclama almenys un 50% de l'oferta de transport habitual en hores punta i del 30% en la resta d'horaris.

Les vagues convocades perjudiquen greument els usuaris i usuàries del transport públic, en fer-se coincidir amb moments sensibles per a la mobilitat, com les entrades i sortides dels horaris de treball i centres d’estudi dels dies feiners, o les matinades i vespres del cap de setmana.

En aquest cas, si es consideressin franges vall i s’apliquessin els serveis essencials del 20% com en les últimes vagues, l’oferta de transport seria clarament insuficient per a la demanda esperada i a més es podrien produir situacions de risc per als passatgers i els empleats, que podrien obligar a tancar estacions.

D’ençà uns anys, el servei de metro ha anat ampliant el seu servei durant la matinada del cap de setmana amb un objectiu clarament social, per donar alternatives segures i sostenibles als desplaçaments de lleure en vehicle privat, com una mesura de prevenció dels accidents de trànsit.

TMB ha expressat a la conselleria que el principal problema és l’alteració continua i permanent de l’oferta.

La degradació del servei no afecta únicament a l’interval horari de l’aturada convocada sinó que es perllonga significament molt més, degut a la gran quantitat de trens que s’han de retirar i posteriorment injectar.

Alhora, es produeixen intervals de pas molt elevats i irregulars, que en alguns casos supera els 45 minuts, quan l’habitual són de l’ordre de 5 minuts. Això, pot tenir conseqüències per a la seguretat dels usuaris si no es tanquen estacions, a causa de la falta de capacitat material en els trens per absorbir el passatge”.

Primera fase de la convocatòria

Aquesta vaga afecta el dissabte 18 de juny, de 00.00 a 02.50 (final del servei de divendres), de 04.30 a 07.30 (inici del servei) i de 18 a 24 h.

Per diumenge 19 de juny, les aturades serien de 04.30 a 07.30 i de 16.44 a 19.48.

En general es tracta dels horaris en què es preveu el màxim de desplaçaments de sortida i entrada als concerts i activitats del festival Sónar al recinte firal de l’Hospitalet, que per primera vegada té el metro com a principal proveïdor de transport públic per la seva capacitat i amplitud d’horaris, a través de la línia 9 Sud, i també la sortida de l’anomenat Sónar de Dia, que té lloc al recinte firal de Montjuïc.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento