El ‘violador de la Vall d‘Hebron’ surt dissabte tot i no estar rehabilitat

Ha complert 16 dels 311 anys de condemna. L’Audiència de Barcelona va rebutjar ahir l’últim intent de la Fiscalia per evitar la sortida de la presó de José Rodríguez Salvador, el denominat violador de la Vall d’Hebron. Així, el proper dissabte quedarà en llibertat malgrat, segons els psicòlegs, no estar rehabilitat, i després de complir 16 anys dels 311 de condemna.L’Audiència va argumentar que la petició del Ministeri Fiscal, que demanava allargar la condemna, és contrària a la Constitució i «impròpia d’un Estat Democràtic», ja que no sembla «raonable» que un penat no sàpiga amb certesa el límit de la seva sentència.

El fiscal va demanar allargar l’empresonament de Rodríguez Salvador, condemnat per 16 agressions sexuals, després de conèixer l’informe dels psicòlegs que alertaven un alt risc de reincidència futura del pres. Per això, va reclamar l’aplicació al reclús de l’anomenada doctrina Parot perquè els beneficis penitenciaris de Rodríguez Salvador s’apliquessin en cadascuna de les condemnes.

L’Audiència va recordar a  la Fiscalia que l’ordenament jurídic no preveu allargar condemnes pel possible risc de reincidència. Ara, a la Fiscalia només li queda recórrer davant del Suprem.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento