Menys actes per la Mercè, però més repartits per barris

Barcelona organitza 600 activitats i 145 concerts, que es faran en 25 escenaris. S’hi afegeixen els parcs de la Guineueta, del Clot i del Cosmocaixa.
El dissenyador gràfic Enric Jardí ha ideat el cartell del 2007.
El dissenyador gràfic Enric Jardí ha ideat el cartell del 2007.
El dissenyador gràfic Enric Jardí ha ideat el cartell del 2007.
Tot i que amb prop de 200 activitats i 38 concerts menys que els programats l’any passat, les Festes de la Mercè arriben un any més carregades de concerts, espectacles pirotècnics i alguna novetat. La principal: els escenaris arriben a més barris de la ciutat.A banda del centre històric de Barcelona, la Mercè s’estendrà fins als parcs del Clot (Sant Martí) i de la Guineueta (Nou Barris) i als jardins que envolten el CosmoCaixa (Sarrià-Sant Gervasi).

Repeteixen un any més els escenaris del Fòrum (Sant Martí), que tancarà cada dia a les 5.00 h, i torna l’escenari instal·lat a l’antiga fàbrica d’Estrella Damm. En total, seran 25 escenaris principals repartits per la ciutat.

Quatre dies de festa

La festa major de Barcelona arrencarà divendres 21 de setembre amb el tradicional pregó que anirà a càrrec de l’oceanògrafa Josefina Castellví. I és que aquesta Mercè estarà molt vinculada a la mediterrània, amb especial protagonisme del Port Vell.

Malgrat que el punt final el posarà dilluns 24 el Piromusical, dedicat al pop i al rock, la Mercè s’allargarà fins els dies 29 i 30 amb les acrobàcies aèries de la Festa del Cel.

El BAM celebra enguany el seu 15è aniversari amb 90 concerts i amb Travis com a cap de cartell. Al Parc del Fòrum hi actuaran Andrea Corr, Nena Daconte i Ojos de Brujo, entre d’altres. El metro no tancarà les nits del 21 al 23, i com a novetat es podrà rebre gratuïtament al mòbil les modificacions del cartell.

15 anys de BAM amb Travis i Peret

El Barcelona Acció Musical (BAM) celebra els 15 anys amb una programació ampliada i especial. D’una banda, tornaran a pujar als seus escenaris grups que s’han donat a conèixer al sí del Festival en els darrers anys, com ara Sidonie, 7 Notas 7 Colores o Love of Lesbian. De l’altra, es dedicaran sessions especials a la rumba, amb un concert de Peret, entre d’altres. Encapçala el cartell el britpop del grup escocès Travis.

T’agrada el cartell de la Festa?

El dissenyador gràfic Enric Jardí ha ideat el cartell del 2007 i hi ha volgut mostrar totes les activitats del programa de la Mercè amb un logotip propi, «com als carrers de Barcelona, on cada botiga llueix una imatge diferent», explicava ahir a 20 minutos. Digue’ns què et sembla el cartell a zona20barcelona@20minutos.es.

El programa

Al Port Vell: Amb el Mediterrani com a protagonista, s’explicaran contes al Naumón i se celebraran concerts.

Música: Andrea Corr (dg. 23, 22.30 h. Pl. Catalunya) i Travis (dg. 23, 21.30 h. Fàbrica Damm), encapçalen la llista.

Per a nens: Contacontes, titellaires i jocs de cucanya a diversos espais.

Circ: Malabaristes i pallassos tots els dies al Parc de la Ciutadella.

Acrobàcies aèries: La Festa del Cel i de l’Espai serà el 29 i el 30. Es veurà des de les platges.

Focs artificials: Cada vespre a les 22 h. Conclou el Piromusical (Dll. 24, Avda. Reina M. Cristina).

Tradicional: Tornen el Correfoc, la Cursa de la Mercè, la Gimcama, les exhibicions castelleres i el concurs Fotomercè.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento