Pinzellades d’un instant de bellesa

L’exposició ‘La dona del quadre’ mostra 81 retrats femenins d’entre els segles XIX i XXI del col·leccionista Viktor Elliot.
La pintora amateur (1900), de Carlos Vázquez.
La pintora amateur (1900), de Carlos Vázquez.
La pintora amateur (1900), de Carlos Vázquez.
Una bellesa et mira des d’un marc penjat a la paret. Està pensativa, desafiant, tímida, seriosa o es riu de tu. Fins a 81 retrats femenins pintats entre els segles xix i xxi es mostren a l’exposició La dona del quadre, que el Museu Diocesà de Barcelona acull fins al 9 de setembre.De Casas a Tàpies

Des de Ramon Casas i Joaquim Sunyer fins a Antoni Tàpies, els autors d’aquestas obres són majoritàriament catalans. Encara que també hi ha artistes de fora, com els madrilenys Eduardo Chicharro i Yago César, el gallec Gabino, l’aragonès Julián Grau, el valencià Francisco Miralles, l’andalús Ocaña o el manxec Carlos Vázquez.

Les pintures s’han seleccionat entre les 1.000 de la Viktor Elliot Collection, l’únic  fons dedicat íntegrament al retrat femení.

Aquesta antologia permet fer un viatge pel realisme vuitcentista, la pintura burgesa, el modernisme, el noucentisme o l’escola clàssica de París. Malgrat això, els quadres estan ordenats cronològicament i no pels diferents estils.

L’emoció, la bellesa i la passió són els tres elements que van portar al conservador de la col·lecció, Armin Heinemann, a comprar cada obra.

La mostra només té un precedent, l’exposició Salón Mirador, sobre el retrat femení català, que es va fer a1933 a les galeries Laietanes.

* Museu Diocesà de Barcelona (av. de la Catedral, 4). Fins al 9 de setembre. Entrades: 6 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento