‘Botillo’ Gallec

Al mercat d’Horta, a la Mari Cruz se la coneix com la gallega tot i que va néixer a Granada.
Al mercat d’Horta, a la Mari Cruz se la coneix com la gallega tot i que va néixer a Granada.
Al mercat d’Horta, a la Mari Cruz se la coneix com la gallega tot i que va néixer a Granada.
>Al mercat d’Horta, a la Mari Cruz se la coneix com la gallega tot i que va néixer a Granada. El sobrenom li ve de que el seu marit és de Galícia i, sobretot, que  la seva formatgeria està especialitzada en producte gallec.La paradista ha comprat sempre al mercat on des de fa 10 anys regenta una formatgeria. Mari Cruz, de 57 anys, ja sabia el que era treballar de cara al públic, però mai havia estat darrera el taulell d’un mercat. Per embarcar-se en elprojecte, i amb els fills «criats» va fer un curset per aprendre a tallar.

Ven formatges de tot  tipus, mantega al tall... però hi ha un  producte que la diferencia de la resta de formatgeries: els productes gallecs. «Intento tenir allò que no tenen la resta de parades», comenta. Per això és molt usual trobar al seu aparador  lacón o el cada cop més conegut botillo. Però puntualitza que aquest és gallec, i el que ha fet famós el periodista Luis del Olmo és de León..

Un dels avantatges d’estar a Horta és que té  les tardes lliures, tot i que divendres a la tarda i dissabtes toca suar la cansalada. Però a la Mari Cruz no l’importa. Li agrada la relació que s’estableix amb els clients: «Et donen i dones consells i això als súpers no passa», reflexiona quan compara el mercat amb les grans superfícies.

I tot i que des de que va començar fins ara diu que al mercat ha baixat una mica la venda, no es pot queixar. Per a ella, el secret per mantenir les vendes es fidelitzar el client, fer reformes i, sobretot, parlar més del mercat.

Ingredients

Un botillo gallec  w una col w 4 patates mitjanes w 2 xoriços w sal i oliw aigua w una malla

Elaboració

Bullir el botillo dues hores a foc lent en una cassola (s’aconsella coure el botillo dins una malla per evitar que s’obri) w Pelar les patates i afegir-les senceres a la cocció w Incorporar la col i els xoriços w Deixar coure tots els ingredients uns tres quarts d’hora més (aproximadament).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento