Les immigrants no coneixen la píndola del dia després

  • 200 dones participen en programes de contracepció als serveis socials de Sant Antoni i el Poble Sec.
  • No volen tenir fills per la despesa que suposen.

Gairebé la totalitat de les dones immigrades que viuen a Barcelona no coneixen l’anticoncepció d’emergència, popularment coneguda com la píndola del dia després.

Moltes d’elles, desconeixen també els mètodes anticonceptius, però busquen informació per poder planificar la seva vida familiar.

No són les religions les que obstrueixen l'ús d'anticonceptius, sinó la pràctica d'aquestes religions
D’aquesta manera, en només dos anys de posada en marxa del
programa Sirian, per reduir els embarassos no desitjats, l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), a través dels centres de serveis socials de
Sant Antoni i el Poble Sec, ha atès 200 dones, 122 de les quals nouvingudes que volen controlar quan tenir fills.

"Pràcticament totes elles desconeixien l’existència de la píndola del dia després", explicava a 20 minutos la cap del servei de programes i intervencions preventives de l’ASPB, Èlia Díez, i afegia que «aquesta és la principal diferència amb les dones nascudes aquí, que ens demanen informació».

Diferències culturals

Per països de procedència, les dones que més s’han interessat pels programes de contracepció són les marroquines, seguides de prop per les sud-americanes i les paquistaneses. En darrer lloc, hi ha les dones que provenen dels països de l’Est d’Europa.

Contra els tòpics, Díez exposa que "no són les religions les que obstrueixen l’ús d’anticonceptius, sinó la pràctica d’aquestes religions" i posava com a exemple l’obertura de mires de les marroquines musulmanes en contraposició amb les filipines catòliques.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento