600 discapacitats sol·liciten al dia l’ajut per a depenents

  • Acció Social rep 7.706 peticions en tan sols tres setmanes.
  • El telèfon d’informació atén 300 trucades diàries.
  • La demanda, ara, s’ha estabilitzat.
La Generalitat ja ha rebut 7.706 sol·licituds per reconèixer el grau tres de discapacitat, el més alt, per beneficiar-se dels ajuts previstos per

És el primer balanç en les tres primeres setmanes des que es va obrir el termini, el 21 de maig. Això significa que cada dia feiner són 593 les persones que han omplert la documentació per passar l’examen, segons dades facilitades a 20 minutos per Acció Social i Ciutadania .

"Gairebé totes les peticions provenen de familiars de persones en situació de dependència o amb discapacitats", explica el director del Programa d’atenció a les persones amb dependències (Prodep), Jordi Tudela.

Estabilització de peticions

El ritme de sol·licituds evoluciona segons el previst. "Primer en teníem més, però ara ja estem estabilitzats. No s’ha produït cap allau. El termini va començar però no acaba, perquè és un dret que tenen totes les persones", recorda.

Per demarcacions territorials, Barcelona (5.252) és la que més peticions ha rebut, seguida de Tarragona (774), Lleida (737), Girona (511) i les Terres de l’Ebre (432).

En el mateix temps, l’interès sobre el desplegament de la Llei de Dependència ha estat semblant. El telèfon que atén aquestes trucades n’ha rebut més de 300 cada dia, inclosos caps de setmana.

Amb el grau tres es classifiquen els dependents pels quals és imprescindible l’ajut d’una altra persona i diversos cops al dia.

Al setembre, primers resultats

En pocs dies començarà l’anàlisi de les peticions. De les 45.000 que se n’espera tenir enguany, s’aprovaran «entre 30.000 i 35.000». Serà al setembre quan es coneguin els primers resultats. Jordi Tudela destaca que els ha sorprès que els sol·licitants estiguin ben informats i moltes sol·licituds s’ajustin als criteris i reitera la reivindicació que a Catalunya caldran més diners del Ministeri d’Afers Socials per aplicar la llei.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento