Carnet únic per accedir a tots els serveis municipals

La proposta del PSC vol integrar els transports públics i els equipaments. Trias confia obtenir un bon resultat, tot i les enquestes. Pujol el defensa.
Hereu, escoltant ahir la interpretació d’un jubilat a Nou Barris. (J. Martín / Efe)
Hereu, escoltant ahir la interpretació d’un jubilat a Nou Barris. (J. Martín / Efe)
Hereu, escoltant ahir la interpretació d’un jubilat a Nou Barris. (J. Martín / Efe)
Un carnet únic perquè els barcelonins puguin accedir a tots els serveis municipals. Aquesta va ser la proposta que va llançar ahir el candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jordi Hereu, i que vol aplicar si el seu partit surt reelegit a les eleccions municipals i si ell és alcalde.El nou títol unificaria els serveis de transport públic i municipal com són el metro, l’autobús, l’àrea verda, els aparcaments i el lloguer de bicicletes. Alhora, donaria accés a la xarxa de biblioteques, poliesportius i museus per als residents a la ciutat.

Tot el transport integrat

El carnet, el sistema de pagament del qual Hereu no va detallar, implicarà unificar la lògica de treball de les diferents àrees del consistori en coordinació amb d’altres operadors, com Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Dins les propostes electorals en educació, Hereu va anunciar també un pla de xoc i una inversió de 200 milions d’euros en la millora dels centres educatius.

D’aquesta manera, l’alcaldable socialista també ha promès doblar l’actual oferta de places d’escola bressol i garantir l’oferta de beques per a les famílies que no puguin accedir als centres públics de la ciutat.

Pujol defensa Trias

De la seva banda, l’alcaldable de CiU, Xavier Trias, va relativitzar ahir les enquestes electorals i es va mostrar convençut «que tindrem un bon resultat». Sobre Trias, l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, va dir ahir que es tracta «d’un senyor de Barcelona», definició que va contraposar a les crítiques del número dos del PSC, Carles Martí, en què titllava Trias de «maleducat».

Compromís de no pujar els impostos

L’alcaldable del PSC, Jordi Hereu, va prometre ahir que Barcelona «deixarà de ser la ciutat amb els impostos més cars» de l’Estat. El candidat socialista es va comprometre a «no crear un deute municipal ingestionable» i a «no donar sorpreses» amb la pujada dels impostos. Això no obstant, Hereu va matisar que «tampoc no hi haurà rebaixes generals». L’alcaldable socialista va matisar que «des de l’Ajuntament estem reduint deute i generem estalvi corrent». La intenció del candidat, si és alcalde, és invertir un mínim de 500 milions d’euros a l’any.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento