El Gran Recapte d'Aliments torna a mobilitzar milers de voluntaris

  • Per dur a terme el Gran Recapte es necessiten 20.000 voluntaris.
  • La darrera edició va recollir més de 3 milions de kg d'aliments bàsics.
  • Es podran fer donacions mitjançant el web del Gran Recapte.
Un grup de voluntaris col·laboren repartint tots els aliments recaptats al Gran Recapte d'Aliments.
Un grup de voluntaris col·laboren repartint tots els aliments recaptats al Gran Recapte d'Aliments.
Xavier Roma
Un grup de voluntaris col·laboren repartint tots els aliments recaptats al Gran Recapte d'Aliments.

Puntuals a la cita des de fa 6 anys, els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya organitzen una gran campanya de recollida d’aliments amb l’objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades. El Gran Recapte d’Aliments se celebra el divendres 28 i el dissabte 29 de novembre.

La recollida es realitzarà, d’una banda, a mercats i supermercats de les principals poblacions catalanes, com Barcelona, i d’altra banda, mitjançant donacions al web  www.granrecapte.com per a totes les persones que no puguin desplaçar-se. Un dels objectius és donar a conèixer la situació que travessa la població en una situació més precària, que arran de la crisi econòmica ha anat creixent notablement. Es calcula que, actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa i de precarietat alimentària a Catalunya. Fa un any, durant l’últim Gran Recapte es van recollir més de 3 milions de kg d’aliments bàsics.

Enguany, la campanya  de promoció de la iniciativa solidària gira entorn al lema Amb tu el farem més gran i compta amb la presència de destacats actors, com per exemple Blanca Portillo, Lluís Soler, Toni Albà, Queco Novell, Fermí Reixach, Paul Berrondo i Marta Marco. Tots ells animen als ciutadans a col·laborar amb el Gran Recapte, cosa que es pot fer de moltes maneres, com ara fent les donacions als punts de recollida, per internet, o fent difusió de la campanya a través de  les xarxes socials Twitter i Facebook.

A nivell pràctic, pel que fa la classificació dels aliments recollits durant els dos dies de Gran Recapte, tindrà el següent funcionament: a partir del diumenge, un equip de voluntaris participarà en les tasques de classificació dels aliments que aniran arribant a la seu de cada Banc. Al final, la major part dels aliments provinents dels punts de recollida quedaran perfectament emmagatzemats, llestos per a ser distribuïts immediatament a les entitats beneficiàries i, per tant, directament a les persones necessitades.

Per poder dur a terme aquest Gran Recapte es necessiten 20.000 voluntaris a 2.000 punts de recollida que s’ubicaran en supermercats i mercats d’arreu de Catalunya. Des del passat 2 d’octubre els ciutadans poden registrar-se com a voluntaris al web www.granrecapte.com.

Quatre grans bancs solidaris

Hi ha quatre Bancs dels Aliments a Catalunya, un per demarcació. Són una entitat benèfica sense ànim de lucre, basada en el voluntariat, amb l’objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades, evitant tot malbaratament o mal ús dels aliments. D’aquesta manera, lluiten contra la pobresa alimentària i contribueixen al desenvolupament sostenible per tenir un món més net.

Col·laboració online

Donatius a través del web: Els ciutadans poden fer donacions d’aliments bàsics a molts mercats i supermercats del territori, però també poden fer la seva donació al web www.granrecapte.com i bancdelsaliments.org

Difusió a les xarxes socials: Des de l’organització s’agraeix la difusió que facin els ciutadans a través de les xarxes socials, a Twitter trobem els comptes @GranRecapte i @BancAlimentsBcn, a més, per aquesta edició s’utilitzarà l’etiqueta #GranRecapte2014. Al Facebook, tota la informació relacionada amb el Gran Recapte d’Aliments es pot trobar a facebook.com/GranRecapteAliments

‘Mi grano de arena’: A través del web www.migranodearena.org hi ha la possibilitat de promoure donacions col·lectives pel Gran Recapte. Aquest portal, creat per la Fundació Real Dreams, permet crear –de manera molt simple i gratuïta– un lloc propi, amb l’objectiu de captar fons per a institucions i/o iniciatives benèfiques, en aquest cas el Gran Recapte d’Aliments.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento