El presumpte agredit a
Rubén Pérez, ahir a l’entrada als jutjats. (Julian Martín / EFE)
«Em van donar cops de puny i puntades de peu» fins a perdre el coneixement i «em vaig despertar i seguien amb els cops, em van posar les manilles i un casc de moto i em van ficar a la cel·la». Aquest és part del relat ofert ahir per Rubén Pérez, la suposada víctima de maltractaments policials per part de quatre mossos a la comissaria de Les Corts, que va comparar amb el centre de confinament de Guantànamo.

El jove va assegurar que «creia que Guantànamo quedava més lluny i no a tres parades de metro». Els defensors dels Mossos van mantenir que «no ha existit cap tortura» i que «probablement» tot és un equívoc. Els advocats van esmentar els informes mèdics, on «no hi consta cap pallissa» i van detallar com, a les imatges de les càmeres, es veu que l’actitud dels agents, es correspon amb el que fixa el protocol. Amnistia Internacional va celebrar que es posi més videovigilància a la comissaria de Les Corts.

Una altra denúncia

Familiars de Núria Pòrtulas, la jove gironina empresonada per presumpte delicte de terrorisme, han denunciat al jutjat que els Mossos els van agredir després d’una manifestació.