100 trucs per poder ajudar les famílies a arribar a final de mes

  • 100 trucs per arribar a final de mes en temps de crisi és un conjunt de xerrades amb recomanacions realitzades per David Escamilla i Humberto Salerno.
  • L'objectiu primordial és que les famílies tinguin una economia més sanejada així com promoure el valor de l'estalvi.
  • Les xerrades formen part de les activitats programades per commemorar el vintè aniversari de la proclamació de l'Any Internacional de la Família.
Participants a la festa Família, tothom a taula!, celebrada l'11 de maig passat al Parc de la Ciutadella.
Participants a la festa Família, tothom a taula!, celebrada l'11 de maig passat al Parc de la Ciutadella.
AJUNTAMENT DE BARCELONA
Participants a la festa Família, tothom a taula!, celebrada l'11 de maig passat al Parc de la Ciutadella.

Sempre és positiu que les famílies sàpiguen com estalviar diners i recursos, i més en l'actual conjuntura de crisi. És per aquest motiu que l'Ajuntament de Barcelona ha impulsat els diàlegs 100 trucs per arribar a final de mes en temps de crisi, amb l'objectiu que les famílies de la ciutat puguin mantenir una economia sanejada i prenguin consciència del valor de l'estalvi.

Els encarregats d'explicar tots aquells consells per tirar endavant amb l'economia familiar, aprofitant més els recursos propis gràcies a un major coneixement i a la creativitat, són David Escamilla i Humberto Salerno, autors d'un llibre amb recomanacions.

A través d'un cicle de xerrades, els ponents expliquen de manera pràctica com fer del consum un acte més racional per aconseguir estalviar tot i les múltiples despeses que es generen en una llar.

Comptabilitat familiar

«Seria bo poder estalviar de la nostra renda, és a dir, dels nostres ingressos, entre un 15% i un 20% aproximadament», explica Salerno. «Si no hi ha aquesta capacitat d'estalvi, —afegeix— vol dir que alguna cosa està fallant en les despeses que tenim i ens obliga a revisar en què estem fallant en els nostres costos estructurals».

Per a fer-ho possible, Escamilla i Salerno opinen que és imprescindible que cada llar estableixi una mínima comptabilitat, similar a una empresa, on el balanç entre ingressos i despeses no es descompensi amb els imprevistos que puguin sorgir.

Per això, cal aplicar la raó en les decisions de compra i millorar la relació qualitat-preu d'aquells productes que adquirim. De fet, els experts recomanen no assimilar estalvi amb la manca de consum, sinó amb una nova mentalitat amb visió a mitjà i llarg termini.

En aquest sentit, també ressalten que és molt important un canvi en els hàbits quotidians per incrementar la capacitat d'estalvi. Posem un exemple, només apagant el botó d'stand by del televisor s'evita un 40% de la despesa que genera l'aparell.

Aquestes sessions es duen a terme a les diferents biblioteques de Barcelona, per tal d'apropar-les més a la realitat de tots els barris. El proper 25 de juny se celebra un nou diàleg, que du per títol La salut, a la Biblioteca Sagrada Família (c/Provença, 480), mentre que el dia 26 de juny tindrà lloc el diàleg La intendència familiar, a la Biblioteca Vila de Gràcia (carrer Torrent de l'Olla, 104).

Any de la Família a Barcelona

Els diàlegs d'estalvi familiar 100 trucs per arribar a final de mes en temps de crisi s'emmarquen dins els actes que l'Ajuntament de Barcelona ha organitzat per al 2014 per commemorar el vintè aniversari de la proclamació de la de l'Any Internacional de la Família per part de les Nacions Unides.

Amb aquesta celebració, el consistori té l'objectiu de resituar a les famílies i les seves necessitats en el centre de l'atenció pública en el conjunt de polítiques que desenvolupa.

Programació d'activitats

A banda de les xerrades sobre estalvi familiar, hi ha programades més activitats. Una d'elles és la Festa de la Primavera. A partir de demà i durant el proper cap de setmana, als 40 Patis Escolars Oberts de Barcelona estan previstos diferents tallers de jocs tradicionals, on a més de jugar i divertir-se, es pretén afavorir les relacions intergeneracionals i els valors de respecte i convivència entre d'altres.

Però també s'organitzen activitats de lectura englobades amb el nom de Lletra petita. Per exemple, el proper 18 de juny es realizarà el Sac de Rondalles: Contes de natura: comença l'estiu, a càrrec de Vivi Lepori, a la Biblioteca Collserola-Josep Miracle (c/Reis Catòlics, 16).

Així mateix, dimarts vinent, a la Biblioteca Sant Martí de Provençals (c/Selva de Mar 215), es farà el Sac de rondalles: La carretera bona, a càrrec del Servei d'Educació per la Mobilitat Segura de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Pots trobar més activitats com aquestes i d'altres al teu barri al web www.familia.bcn.cat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento