Els adhesius de serrallers envaeixen fanals i panys

  • El gremi està en contra d’aquest tipus de publicitat i demana ajuda al Govern per eradicar-la.
  • Asseguren que alguns dels anunciants cobren el doble.
Dos de Maig amb Còrsega. Les persianes són uns dels principals blancs.
Dos de Maig amb Còrsega. Les persianes són uns dels principals blancs.
Dos de Maig amb Còrsega. Les persianes són uns dels principals blancs.

Petits però cridaners, llampants i embrutidors. Els adhesius d’algunes empreses de serrallers són com una plaga per fanals, panys de portes, persianes, senyals de trànsit o canals de desguàs.

"Embruten molt la ciutat, ja que a vegades s’acumulen més de 30 enganxines a una canyeria", denuncia Xavier Vidal, un dels veïns de la zona dels carrers València i Dos de Maig, on n’està ple.

Competència deslleial

Embruten molt la ciutat ja que a vegades s'acumulen més de 30 enganxines a una canyeria
El president del Gremi de Serrallers, Gregori Lalmolda, va criticar a
20 minutos les empreses que usen aquest tipus d’anuncis i els va titllar d’"incívics" i de "competència deslleial".

Amb números de telèfons, els adhesius anuncien reparacions urgents de panys i claus. "Moltes d’aquestes empreses cobren molt més que un professional establert", va afegir el president del gremi.

Però el "més preocupant", segons Lalmolda, és que «facilita la feina al lladre». La majoria d’aquests serrallers o-bren la porta al client «sense demanar cap identificació».

Lalmolda espera una entrevista amb el conseller d’Interior, Joan Saura, per demanar-li una regulació que eradiqui aquests adhesius i eviti robatoris. «Un cop un home va trucar a un d’aquests telè-fons per canviar un tancat d’una fàbrica de Vallirana i hores després va tornar per robar-ho tot», va explicar.

Prohibit només a mobiliari urbà

L’ordenança prohibeix enganxar cartells o adhesius publicitaris al mobiliari urbà. La multa per aquesta pràctica no baixa de 120 euros (90 euros de multa i el cost de la neteja). A més, en el cas de les empreses reincidents la sanció pot arribar als 6.000 euros.

L’Ajuntament va sancionar l’any passat més de 10.000 empreses que utilitzaven el mobiliari urbà com a plataforma dels seus anuncis, tot i que no té comptabilitzat quantes d’aquestes eren empreses de serrallers. D’altra banda, l’Ajuntament no actua en la propietat privada i, per tant, no neteja les enganxines que estan a canyeries, panys de porta o intèrfons de les comunitats de veïns.

Reportatge realitzat amb una pista facilitada pel lector Xavier Vidal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento