Cinc estudiants, contra les llosetes d'en Gaudí mal posades al flamant Passeig de Gràcia

  • Una campanya a les xarxes socials aconsegueix que es recol·loquin els panots respectant el disseny original del 1904, que representa el fons marí.
  • L'Ajuntament de Barcelona assegura que ja s'està corregint les errades.
  • S'està invertint 7,4 milions d'euros en renovar aquesta concorreguda via.
  • Al Park Güell no es va respectar el Camí del Rosari de l'arquitecte de Reus.
En diversos punts del Passeig de Gràcia no es respecta el disseny original dels panots d'en Gaudí. A la imatge, a l'alçada del carrer Provença, diverses llosetes no estan ben col·locades.
En diversos punts del Passeig de Gràcia no es respecta el disseny original dels panots d'en Gaudí. A la imatge, a l'alçada del carrer Provença, diverses llosetes no estan ben col·locades.
N. B. I.

Desenes de fotografies envaeixen les xarxes socials per demostrar els nyaps del Passeig de Gràcia. Els seus autors, simples passejants, es pregunten si era tan difícil col·locar els panots (llosetes de la vorera) d'Antoni Gaudí com toca, és a dir, encaixant el dibuix del pop, el cargol i l'estrella de mar que el fa únics al món.

La iniciativa arrenca de cinc estudiants d'Història de l'Art que amb l'etiqueta #SOSPanotGuadí conviden a penjar les imatges de les rajoles mal posades, que no són poques, a Instagram i Twitter. La campanya ha fet efecte i l'Ajuntament de Barcelona va sortir al pas de les crítiques fa uns dies assegurant que s'estan arreglant els nyaps.

Per als vianants consultats per 20minutos, el problema rau en que la ciutat està gastant 7,4 milions d'euros en reformar el passeig; «almenys podrien posar-les bé», diuen.

Els panots d'en Gaudí són un disseny del 1904 per a la Casa Batlló, que es va adaptar per a usar-los al carrer. Només es poden veure a Reus i al Pg. de Gràcia, aquí, amb una mida reduïda.

Croades per salvar el patrimoni

D'altres iniciatives com la de la Plataforma Defensem el Park Güell, no van tenir tanta sort. Reclamaven que es respectés el que es coneix com el Camí del Rosari, fet per Gaudí a base de grans boles de pedra repartides per tot el recinte. Algunes d'elles es van treure tot argumentat que destorbaven el pas.

La Plataforma Salvem la Rotonda tampoc va aconseguir aturar la reforma de l'emblemàtic edifici de Sagnier, a tocar de l'avinguda Tibidabo. Se'n va preservar únicament la façana però es reclamava que se'n respectés, també, l'interior únic.

El Miguelín del Poblenou, Miguel Sánchez, va emprendre ja fa anys la seva particular croada contra les rajoles que «ballaven» a la Rambla del barri i els seus voltants. Després d'entretenir-se a marcar-les una per una amb un adhesiu o bé pintant-les, va aconseguir que l'Ajuntament les fixés. Però al centre del passeig es va tirar pel dret: es va asfaltar i ja no hi ha rajoles, ni ben posades, ni malament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento