Les obres del Carmel es feien sense control de Gisa

Aquesta és una de les conclusions a què ha arribat la comissió d’experts. Descarten que el túnel s’enfonsés per un error en els treballs d’excavació.
El túnel del Carmel es va enfonsar perquè l’empresa pública Gisa no va controlar bé les obres, que es van realitzar amb deficiències. Aquesta és una de les conclusions a què ha arribat la comissió d’experts que investiga els fets al Parlament català.

Els experts asseguren que el projecte estava incomplert, però que Gisa no va supervisar bé l’obra ja que es va fer en un punt on hi havia una falla i no es van controlar la pressió que rebia el túnel. «No es van aplicar reforços de malla i bolons», previstos en el projecte.

Els tècnics descarten que el túnel es desplomés per un error en l’excavació, com va defensar l’exdirector general de Gisa, Xavier Borràs. Tampoc culpen al revestiment deficient del túnel com a causa.

Aquestes conclusions no són definitives. Falta que la comissió acabi la investigació sobre la suposat cobrament del 3% de comissió de les obres públiques. Enric Ginescà, de la Sindicatura de Comptes, va revelar ahir petites irregularitats en la contractació d’obra pública.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento