Barcelona Activa apropa la recerca de feina als joves amb nous serveis i activitats

  • Barcelona Treball Joves ofereix un servei d'orientació per buscar feina per als joves d'entre els 16 i els 25 anys.
  • Actualment, hi ha 15 punts d'atenció per a joves, però es preveu que entrin en funcionament 5 més a partir del segon semestre d'enguany.
  • Aquest suport s'ofereix als Punts d'Informació Juvenil (PIJ), als Espais Joves i a les seus que Barcelona Activa té als deu districtes de la ciutat.
Un jove demanant informació en una de les seus que Barcelona Activa té repartides per la ciutat.
Un jove demanant informació en una de les seus que Barcelona Activa té repartides per la ciutat.
BARCELONA ACTIVA
Un jove demanant informació en una de les seus que Barcelona Activa té repartides per la ciutat.

Donat que actualment l'atur juvenil és molt alt, l'Ajuntament ha impulsat mitjançant Barcelona Activa un servei d'orientació i recerca de feina per al jovent d'entre els 16 i els 25 anys anomenat Barcelona Treball Joves.

Aquest programa està  format per tres actuacions principals: un Programa d'Activitats d'Orientació i Recerca de feina, un Servei d'Acompanyament i un Servei d'Intermediació.

Totes  aquestes activitats estan planificades d'acord amb les demandes actuals de les empreses i del mercat de treball. Aquest suport s'ofereix a la xarxa de Punts d'Informació Juvenil (PIJ), als Espais Joves i als Equipaments de Barcelona Activa dels 10 districtes per tal d'apropar l'oferta als llocs on els joves s'adrecen habitualment.

Proximitat dels serveis

El nou model de Barcelona Activa té una elevada vocació de proximitat i, per això, actualment hi ha 15 punts d'atenció, als que s'afegiran 5 més a partir del segon semestre d'enguany: l'Espai Via Barcino, la Biblioteca José Barnero i la Biblioteca Bon Pastor de Sant Andreu, la Biblioteca Vila de Gràcia i la Biblioteca Vallcarca i els Penitents, també a Gràcia.

Els 15 punts ja existents són el Centre d'Assessorament Acadèmic per a Joves d'Horta; el PIJ Garcilaso de Sant Andreu; el PIJ de Gràcia; el Casal de Joves del Coll, a Gràcia; l'Espai Jove Les Basses de Nou Barris; el PIJde Sants-Montjuïc; el PIJ d'Horta; el PIJ Sarrià-Sant Gervasi.

Aixi mateix, també està present a l'Oficina Jove (OJ) Calàbria de l'Eixample; el PIJ Ciutat Vella; el centre cívic La Barceloneta; el CIAJ (Centre d'Informació i Assessorament per a Joves) de Ciutat Vella; el PIJ Les Corts; el PIJ Sant Martí i el Centre per al Desenvolupament Professional de Sant Martí.

Activitats per facilitar la recerca de feina

Pel que fa a les sis activitats d'orientació, hi ha Posiciona't en la recerca de feina, la qual permet als joves  dissenyar el seu itinerari formatiu d'acord amb les seves necessitats, així com Orienta't, pensat per definir l'objectiu professional del candidat i establir l'estratègia més eficient per aconseguir-ho. Coneix el mercat de treball, per la seva banda, facilita el descobriment de les oportunitats del mercat de treball local i internacional.

Una altra de les activitats, Prepara't per buscar feina, proposa practicar amb eines de recerca de feina:CV, entrevista, procés de selecció... Destaca i creix professionalment desenvolupa les habilitats dels joves per assolir l'èxit en el seu futur lloc de treball.

El Servei d'Acompanyament resol els dubtes relacionats amb la recerca de feina. I el Servei d'intermediació permet als joves optar a cobrir les vacants que les empreses fan arribar a Barcelona Activa.

'Coaching' en competències

Barcelona Activa ha posat en marxa recentment un servei de coaching dirigit a joves. El coaching és un mètode que serveix per dirigir i entrenar a les persones per tal d'aconseguir l'objectiu que busquen.

Amb aquesta activitat, pretenen que els joves desenvolupin més bé les seves competències i els valors que els ajudaran a assolir els seus reptes laborals. Així mateix, també se'ls vol preparar davant els possibles fracassos laborals i les situacions de canvi professional.

'Antenes Cibernàrium'

Les Antenes Cibernàrium són espais a les Biblioteques de Barcelona on es realitzen activitats per iniciar la ciutadania en l'ús d'Internet i les noves tecnologies. Té per objectiu apropar la formació tecnològica a tots els ciutadans mitjançant una xarxa de proximitat i amb poques barreres d'entrada.

A través d'activitats gratuïtes i de curta durada, Barcelona Activa pretén divulgar l'ús de les noves tecnologies per augmentar la competitivitat de les persones i de les empreses, millorar la cohesió social de la ciutat i dotar Barcelona d'una oferta de capacitació digital amb un enfocament des de la promoció econòmica i ocupacional.

Enguany, s'ofereixen sis cursos diferents: Iniciació digital, Iniciació a Internet, Eines Multimèdia, Participació a la xarxa, Aprendre, compartir i treballar a la xarxa i Gestions, serveis i compres en línia, a més de 22 tallers.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento