En Jordi recorda que quan ell va començar hi havia més futur «aquí» que estudiant. I per això va escollir l’opció de treballar al mercat.
Les dècades dels 70 i 80 van ser, sota criteri d’en Jordi, «l’època daurada dels mercats». Per aquells temps, el seu pare va arribar a tenir 11 parades. En canvi, a partir dels 90, amb la proliferació de les grans superfícies, la cosa es va posar força més difícil.
Amb les reformes que s’estan fent sembla que els mercats estan ressorgint, però en Jordi lamenta que alguns, com el de la Guineueta, «estan com fa 43 anys» i necessiten adaptar-se al segle XXI. «Tenim professionalitat, però ens falta l’aire condicionat», conclou.
Dels seus inicis recorda que el mercat era un lloc «divertit, hi havia molts aprenents, molta joventut». Ara, en canvi, és més pessimista i diu que de joves n’hi ha pocs treballant al mercat perquè «s’ha de matinar i treballar els dissabtes». Ell, en canvi, valora tenir la tarda lliure i per això no l’importa aixecar-se cada matí a les 4.30 hores.
Ingredients
Un rodó d’un kg. 4-5 tomàquets. 3-4 cebes. Alls. Un got de brandy o vi. Sal i oli.
Elaboració
Daurar la carn. Incorporar el got de vi o brandy. Afegir la ceba , els alls i els tomàquets picats. Quan la carn estigui feta es talla a rodanxes. Es tritura el sofregit amb la batedora fins que quedi fi. Es torna a posar la salsa resultant i la carn a la paella i s’escalfa a foc lent. Es pot acompanyar amb moixernons o patates.
Comentarios
Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.
Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios