Jordi Torregrossa. Carns selectes a la Guineueta

Tall rodó de vedella amb salsa de ceba, alls i tomàquet
Jordi Torregrossa. (Eros Albarrán)
Jordi Torregrossa. (Eros Albarrán)
Jordi Torregrossa. (Eros Albarrán)
En Jordi porta 27 anys fent filets i desossant peces de carn. Ara ho fa des de les seves dues parades al mercat de la Guineueta. Abans, amb els seus germans, havia après l’ofici dels pares al negoci familiar... Aquells eren pel Jordi els temps «daurats» del mercat.«Quan vaig començar al mercat hi havia més futur», comenta nostàlgic el carnisser. Els seus inicis van consistir en treballar els dissabtes i d’aquí, quan va tenir edat, va passar a estar tots els dies darrera el taulell. Ja el pare del seu avi tenia parada al mercat de Sant Antoni. I com no podia ser d’una altra manera, tant ell com els seus dos germans, s’han acabat dedicant a un negoci que ja és tradició familiar.

En Jordi recorda que quan ell va començar hi havia més futur «aquí» que estudiant. I per això va escollir l’opció de treballar al mercat.

Les dècades dels 70 i 80 van ser, sota criteri d’en Jordi, «l’època daurada dels mercats». Per aquells temps, el seu pare va arribar a tenir 11 parades. En canvi, a partir dels 90, amb la proliferació de les grans superfícies, la cosa es va posar força més difícil.

Amb les reformes que s’estan fent sembla que els mercats estan ressorgint, però en Jordi lamenta que alguns, com el de la Guineueta, «estan com fa 43 anys» i necessiten adaptar-se al segle XXI. «Tenim professionalitat, però ens falta l’aire condicionat», conclou.

Dels seus inicis recorda que el mercat era un lloc «divertit, hi havia molts aprenents, molta joventut». Ara, en canvi, és més pessimista i diu que de joves n’hi ha pocs treballant al mercat perquè «s’ha de matinar i treballar els dissabtes». Ell, en canvi, valora tenir la tarda lliure i per això no l’importa aixecar-se cada matí a les 4.30 hores.

Ingredients

Un rodó d’un kg. 4-5 tomàquets. 3-4 cebes. Alls. Un got de brandy o vi. Sal i oli.

Elaboració

Daurar la carn. Incorporar el got de vi o brandy. Afegir la ceba , els alls i els tomàquets picats. Quan la carn estigui feta es talla a rodanxes. Es tritura el sofregit amb la batedora fins que quedi fi. Es torna a posar la salsa resultant i la carn a la paella i s’escalfa a foc lent. Es pot acompanyar amb moixernons o patates.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento