Els barcelonins van a comprar a peu i ho fan a les botigues del barri

Un de cada quatre ha comprat algun cop a Internet.
Un 81,8% dels barcelonins va a peu per comprar aliments i més d’un 50% per adquirir productes d’ús quotidià, roba, calçat o parament de la llar.A més, la majoria escullen botigues del barri, d’un dels 19 eixos comercials de la ciutat. Un 58,1% compra a supermercats i un 26% a mercats. Tot i que adquireix la roba i el calçat (un 65%) a botigues especialitzades del barri. D’altra banda, un 23% assegura haver comprat per Internet.

Aquests hàbits de compra demostren la consolidació dels centres comercials «a cel obert», segons el segon tinent d’alcalde de Barcelona, Jordi Portabella, que ahir va presentar el balanç del comerç del 2005, últim any comptable del qual es tenen dades.

Segons l’informe, el comerç de la ciutat representa el 14% del Producte Interior Brut de la ciutat i té 165.241 treballadors. El 2005, la seva facturació va ser de 37.082 milions d’euros. L’estudi també assenyala un creixement del petit comerç i revela un èxode del les empreses majoristes a polígons industrials per millorar la distribució.

Portabella també va destacar el creixement de la despesa turística, molt per sobre d’altres ciutats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento