Matrimoni, sinònim de tragèdia

Lluís Homar i Núria Espert. Els dos actors catalans destrueixen les bases d’una parella des del teatre.
Lluís Homar i Núria Espert, parella de luxe al Nacional. (Ros Ribas)
Lluís Homar i Núria Espert, parella de luxe al Nacional. (Ros Ribas)
Lluís Homar i Núria Espert, parella de luxe al Nacional. (Ros Ribas)
Lluís Homar i Núria Espert confronten els seus dos immensos talents artístics sota la supervisió del director del Théatre de l’Odéon de París, Georges Lavaudant. L’Espert, a més, aprofita el treballar amb aquests dos tòtems teatrals i amb l’actor José Luis Gómez per retrobar-se amb el Teatre Nacional, institució que no trepitjava des de feia gairebé una dècada.Play Strindberg de Friedrich Dürrenmatt, basat en La danza de la muerte d’August Strindberg (1900), s’estrena avui oficialment a Barcelona produït pel Teatro de La Abadía de Madrid i el mateix Nacional. Espert i Gómez conformen un matrimoni, retirat en una illa remota, que rep la visita de Kurt (Homar), un inspector i alter ego de l’autor que s’afegeix al joc de retrets i ferides emocionals en el que està ficat la parella.

Per a Homar, aquesta ésla tercera ocasió en què ha col·laborat amb Lavaudant. Tots tres, però, treballen junts per primera vegada. L’espectacle s’ha pensat com un combat de boxe dialèctic repartit en 12 escenes diferenciades.

Els problemes de parella i la tragèdia del matrimoni són els detonants de l’acció en la que Dürrenmatt ha bolcat dos adjectius tant oposats com són la crueltat i la gràcia.

* TNC. Pl. de les arts, 1. A les 20.00 hores. Preu: 17 a 32 euros. www.tnc.es.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento