13 detinguts per estafar immigrants pels papers

Tenien 110 empreses per falsejar regularitzacions i contractes laborals. Les víctimes pagaven 3.000 euros. Cobraven el deute, fins i tot, a terminis.
Van tensar massa la corda i es va descobrir una trama fraudulenta que estafava 3.000 euros a cada immigrant que volia un contracte de treball per regularitzar la seva situació a l’Estat. La Policia ha fet 13 detencions a Barcelona.Els agents van sospitar que una sola persona presentés de cop 47 ofertes de treball a la Subdelegació del Govern, totes per a persones immigrants.

L’empresa que volia donar d’alta els immigrants tenia vuit treballadors i tres apoderats que, entre tots, conformaven una xarxa de fins a 110 empreses diferents, totes elles administrades i dirigides per ells mateixos.

Els investigadors han pogut demostrar que almenys tres persones han estat estafades.

En seguir el fil del centenar d’empreses, es va descobrir que totes elles havien presentat anteriorment una gran quantitat de d’ofertes de treball, que també estaven sent investigades, igual que algun dels 13 socis.

Segons fonts policials, un dels detinguts era assidu de la Subdelegació del Govern de Barcelona per presentar gran quantitat d’ofertes.

En el registre efectuat a l’entramat d’empreses, la majoria censades al carrer Saragossa, s’han trobat contractes falsos i un exhaustiu control dels pagaments que feien les víctimes, a qui fins i tot els deixaven pagar el deute a terminis.

El reagrupament familiar es dobla

A Barcelona província, el 2006, es van produir 31.611 peticions de reagrupament familiar, doblant les del 2005. Els marroquins han estat els que més n’han presentat (4.498), seguits per equatorians (3.691) i paquistanesos (2.910). Els qui més han iniciat els tràmits de reagrupament han estat les dones (11.754). Barcelona ciutat ha estat on més sol·licituds s’han tramitat (6.246), seguida de L’Hospitalet (1.970) i Badalona (1.830). Pel que fa a menors en situació irregular hi ha hagut 5.071 sol·licituds. De menors nascuts a Catalunya de pares immigrants se n’ha tramitat 7.670. D’altra banda, segons un informe de la Generalitat, els escolars originaris de fora de Catalunya pateixen més assetjament escolar que els autòctons.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento