Els cines Méliès fan una dècada mirant al futur

La sala de films clàssics, d’art i assaig i europeus del carrer Villarroel és una referència espanyola. En deu anys ha atret a 600.000 espectadors malgrat la competència del DVD.
Els cinemes Méliès han fet front a una dècada de forta competència dels grans complexes de multicinemes i a la irrupció del cinema en casa en DVD. Les dues sales del carrer Villarroel han aguantat el temporal amb èxit i aglutinat a 600.000 espectadors (amb una mitjana de 60.000 anuals) amb una oferta única a l’Estat formada per pel·lícules de cinema clàssic, d’art i assaig i de factura europea.Els Méliès compten amb l’avantatge afegit d’oferir preus reduïts, de filmoteca, de només 2,70 euros. I en els darrers temps s’estan obrint al cinema més actual. De fet, ara tenen en cartell l’última creació del cineasta Woody Allen, Scoop. Amb motiu d’aquest aniversari, el director de la sala, Carles Balagué, ha fet un balanç «molt positiu» del bagatge dels cinemes, tot i que ha aprofitat l’avinentesa per demanar «més espectadors i recolzament de l’administració».

Aquestes expectatives xoquen amb el recorregut que estan tenint sales similars als Méliès de Nova York, Londres i París, que estan tancant. Balagué es referma en la projecció en deu anys de més de 400 pel·lícules i en els cicles que pensen dedicar el 2007 a les obres de Richard Fleischer i els europeus Godard i Pasolini.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento