Mercabarna incrementa la donació d'aliments frescos per al Banc dels Aliments de Barcelona

  • Mercabarna apujarà un 35% les donacions d'aliments frescos.
  • Aquests aniran destinats als col·lectius més vulnerables.
  • El compromís es fer donacions de manera continuada.
Banc dels aliments de Barcelona.
Banc dels aliments de Barcelona.
ARCHIVO
Banc dels aliments de Barcelona.

Mercabana ha apostat en ferm  per augmentar en un 35% les donacions d’aliments frescos al Banc dels Aliments de Barcelona. Les empreses majoristes del polígon alimentari més important de Catalunya han refermat el seu compromís per fer aportacions diàries a l’entitat per tal de poder donar una resposta ràpida i urgent a la creixent necessitat d’aliments per part dels col·lectius més vulnerables de la societat.

Amb aquesta iniciativa, Mercabarna es compromet a lliurar aliments no tant sols quan hi ha excedents, sinó també de manera continuada. D’aquesta manera, el Banc dels Aliments pot disposar diàriament d’una quantitat fixa i segura de productes frescos per repartir entre les nombroses entitats socials.

La mesura farà possible recollir uns 200.000 quilos més a l’any de fruites, hortalisses, peix, marisc i carn, que cal afegir als prop de 550.000 quilos que es recapten anualment i que provenen de donacions voluntàries de productes de les empreses del polígon. Mercabarna ja és des de fa temps un dels principals proveïdors del Banc dels Aliments. Anualment, hi contribueix amb uns 750.000 quilos de productes frescos.

En col·laboració amb el Gremi de Majoristes

El sistema d’aportacions fixes d’aliments que ha encetat Mercabarna en col·laboració amb els Gremis de Majoristes  es concreta de la següent manera: en el cas del Mercat Central de Fruites i Hortalisses, format per 7 pavellons i un total de 440 punts de venda, cada dia –i de forma rotativa– unes parades concretes fan l’aportació mínima de dues caixes de fruites i hortalisses per al Banc, sumant així prop de 60 caixes diàries (o el que és el mateix, uns 650 quilos de productes). Els encarregats de recollir-los són els propis voluntaris del Banc. Amb aquest sistema es preveu recaptar anualment uns 160.000 quilos més de fruites i d’hortalisses.

En el cas del Mercat Central del Peix s’ha acordat fer donacions fixes de 400 quilos de peix i marisc a la setmana (20.000 kg l’any). La carn supera els 12.000 kg de producte anuals. Mercabarna també fa una aportació mensual d’aliments frescos al Banc. I és que els aliments peribles, com són les fruites, les hortalisses i el peix, són indispensables per a garantir una dieta sana i equilibrada.

Cesió d'espais al Banc dels Aliments

A banda, Mercabana treballa des de fa més de 10 anys amb el Banc dels Aliments amb la cessió d’un magatzem dins del polígon que permet centralitzar les donacions de productes frescos. Des del 2011, també cedeix una oficina perquè l’entitat estigui més propera a les empreses.

La tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació i Presidenta de Mercabarna, Sònia Recasens, destaca que aquesta acció conjunta entre Mercabarna i el Banc dels Aliments se suma a l’actuació de l’Ajuntament de Barcelona per garantir la cobertura de les necessitats bàsiques d’alimentació dels barcelonins, ja que aquesta és «una de les prioritats» en les polítiques socials del Govern municipal. Les aportacions actuals no satisfan la gran demanda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento