El Govern anuncia retallades a tots els departaments de la Generalitat en un any "terrible"

  • Mas-Colell assegura que ja treballa en "noves taxes" i en una modificació d l'Impost de Successions.
  • No n'hi haurà prou amb la retallada salarial als funcionaris i s'aplicarà una major tisorada.
  • El volum de les retallades anirà en funció de l'objectiu de dèficit, que se sabrà al juny.
El conseller de Economía y Conocimiento, Andreu Mas-Colell, en el Parlament de Catalunya.
El conseller de Economía y Conocimiento, Andreu Mas-Colell, en el Parlament de Catalunya.
ACN
El conseller de Economía y Conocimiento, Andreu Mas-Colell, en el Parlament de Catalunya.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha afirmat aquest dilluns que el Govern treballa en «noves taxes» i en «una modificació de l'Impost de Successions» en un context en què serà difícil que pugui aprovar els pressupostos pel 2013, ja que ERC no li garanteix el suport ni amb un sostre de dèficit del 2,1%. A més, prepara retallades a tots els departaments.

De fet, caldrà adaptar la pròrroga dels Pressupostos al límit de dèficit de l'1,2% per «fer-la viable unes setmanes o mesos». La negociació amb el Govern espanyol sobre el dèficit està tancada i ara cal saber la xifra de dèficit, que «en cap cas serà inferior a l'1,2%», la mitjana de les CCAA.

El president Mariano Rajoy assegura que fins que el Consell Europeu del juny aprovi l'objectiu del 6,3% de dèficit per a Espanya, no informarà a la Generalitat del seu topall. Rajoy va demanar als barons del PP «generositat» i «intel·ligència» davant un possible repartiment asimètric del dèficit que beneficiï Catalunya. María Dolores de Cospedal, presidenta de Castella-la Manxa, va rebutjar que l'Estat ajudi Catalunya perjudicant a d'altres comunitats.

Mas-Colell «no ha variat» la postura de reclamar un dèficit del 2,1%, després que el ministre, Cristóbal Montoro, no accepti un límit superior al 2%. Encara que es flexibilitzés, Mas-Colell preveu retallades: «L'any serà difícil, fins a terrible. Ens hem vist abocats a repetir mesures com la reducció dels salaris públics, que no ha fet l'Estat. Poc o molt caldrà tocar-ho tot». Pel que fa a l'atur, «serà un any dolent, per no recordar».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento