Verdi, Wagner, Britten i Espriu centren la programació del Festival Castell de Peralada

  • Hi haurà dues estrenes absolutes, dues a l'Estat i tres noves produccions.
  • Els preus oscilaran entre els 25 euros i els 200 que costarà veure Alejandro Sanz.
  • Jaimie Cullum, Miguel Bosé, Gloria Gaynor i Paco de Lucía també seràn al festival, que tancarà Manel.
  • El pressupost s'ha reduït un 10% respecte l'any passat per les retallades.

Els bicentenaris de Verdi i Wagner, i els centenaris de Britten i Espriu centraran la programació del Festival Castell de Peralada, que enguany compta amb un pressupost de 3,6 milions d'euros, un 10% menys que l'any passat per les retallades de les subvencions públiques. A més, entre el 13 de juliol i el 17 d'agost, es podran veure dues estrenes absolutes, dues a l'Estat i tres noves produccions.

El concert inaugural serà una de les obres més celebrades de Verdi, el Rèquiem, interpretada per Eva-María Westbroek acompanyada per la orquestra i el cor del Gran Teatre del Liceu. La soprano, l'orquestra del Teatre Mariinski de Sant Petesburg, també serà la protagonista del concert Tristany i Isolda de Wagner.

Peralada també presentarà l'òpera Norma de Bellini, un recital d'Angela Meade i l'estrena de l'òpera Wow!, de García Demestres, que tindrà lloc al claustre del Carme amb la òpera de cambra dirigida per Xavier Albertí. El ballet de Monte-Carlo amb una versió renovada d'El llac dels cignes, i una gala amb les estrelles del Bolshoi, Mariinski, Eifmann i Mikhailovski, amb Àngel Corella com a convidat són els altres noms propis de l'edició.

Per propiciar l'estada de públic estatal i internacional al festival, s'ha programat l'estrena estatal de Das Liebesverbot de Wagner amb La prohibició d'estimar, el recital del tenor Piotr Beczala i la representació de l'òpera Norma de Bellini, amb Sondra Radvanovsky, Ekaterina Gubanova, Josep Bros i Carlo Colombara, quatre de les estrelles més internacionals que donaran vida al vel canto romàntic de la immortal Norma.

Una programació amb pes per a la dansa

Un cop més, el festival confirma la seva fidelitat a l'art del ballet amb dos espectacles que presenten algunes de les creacions més significatives de la història de la dansa, una obra emblemàtica al costat d'una gala d'estrenes internacionals que presentaran obres de referència.

Es tracta del ballet de Monte-Carlo amb 'Lac', una versió renovada d''El llac dels cignes', i una gala amb les principals estrelles del ballet Bolshoi, Mariinski, Eifmann i Mikhailovski, amb Àngel Corella com a convidat d'excepció.

En l'apartat Paral·lels, que combina literatura, música i arts en general, es dedica a Salvador Espriu i Benjamin Britten. En aquesta línia, el festival programa Una soirée a l'Empordà, d'Alfonso Vilallonga, i l'estrena absoluta de La pell eixorca o la terra del brau, basada en els textos de La pell del brau d'Espriu i La Terre Euxorca, una adaptació d'Agustí Bartra que barreja teatre i poesia, dirigit i amb dramatúrgia de Francesc Cerro-Ferran. Finalment, el tenor David Alegret cantarà Britten acompanyat d'un piano i una guitarra.

Espai pel pop i el jazz

Entre els grans noms del pop i del jazz, el festival programa Miguel Bosé, torna Jamie Cullum després de la bona acollida de l'edició passada, Alejando Sanz (que serà el concert més car del festival, amb entrades fins a 200 euros), Gloria Gaynor, Paco de Lucía i La Locomotora Negra, Andrea Motis i Joan Chamorro Group.

Finalment, la Festa de la Música portarà a Peralada un espectacle familiar dedicat a Wagner i Verdi de la mà dels Comediants, El regal del bicentenari, que serà una estrena absoluta. També acollirà un recital de la guanyadora del concurs Francesc Viñas 2013 i la presentació del nou disc de Manel.

La passió de Dalí per Wagner

En l'apartat expositiu, destaca la mostra 'Homenatge visual Dalí i Wagner', arran de la passió que el geni empordanès assegurava sentir per l'obra del compositor alemany. Es podrà visitar els dies que hi ha espectacle.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento