Caos de trànsit i viatgers atrapats per obres de l’AVE

Els treballs causen retencions de 10 km a la C-31 de Castelldefels. Centenars d’usuaris queden atrapats al baixador de Bellvitge per una inundació.
Viatgers passant, ahir, pel pont de fusta improvisat. (Andreu Adrover)
Viatgers passant, ahir, pel pont de fusta improvisat. (Andreu Adrover)
Viatgers passant, ahir, pel pont de fusta improvisat. (Andreu Adrover)
Renfe i Adif van tornar a sumar ahir crítiques pel deficient servei. Pel matí, les obres de l’AVE van afectar el trànsit de cotxes a la C-31 a Castelldefels. Entre les 7.30 i les 11 les retencions van ser de 10 km. Paral·lelament, a primera hora de la tarda, centenars de viatgers de Renfe van quedar atrapats més d’una hora a l’andana del baixador de Bellvitge perquè el pas subterrani s’havia inundat de fang i aigües freàtiques, per obres de l’AVE pròximes.L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) va atribuir a l’empresa que fa les obres de l’AVE el desviament de la C-31 per fer l’encreuament de la línia d’alta velocitat, cosa que va alterar el trànsit abans no es va posar solució. Adif va demanar perdó als conductors.

Falta d’informació

Els usuaris atrapats en el col·lapse van criticar la falta d’informació sobre les retencions i més en saber que Trànsit tenia constància d’aquesta obra des de divendres. La constructora Corsán Corviam va explicar que el desviament de la C-31 al Prat va provocar les restriccions «per voler actuar garantint  les mesures de seguretat».

A Bellvitge, sobre les 15.50 h, una inundació de fang filtrat de les obres de l’AVE, segons els Bombers, en el pas subterrani de Renfe va deixar els viatgers del tren sense poder sortir de l’andana. Alguns, com l’Anna ,«ens la vam jugar», explicava, travessant les vies ajudats pels operaris de l’AVE «que fins i tot ens van posar escales». Per evitar aglomeracions, Renfe va anul·lar la parada, fet que també va aixecar protestes.

Avui, a les 18 hores, usuaris anònims han convocat una protesta contra Renfe a la Plaça Catalunya per denunciar públicament el seu descontentament amb el servei.

... i l’Euromed s’avaria a Vilanova

Un tren Euromed, que a les 16 h d’ahir havia de cobrir el trajecte entre Sants i València, va deixar els viatgers a l’estació de Vilanova i la Geltrú per una avaria. El trajecte que s’havia de fer en 45 minuts en va durar 90. Segons Renfe, els viatgers van ser ben atesos, però els usuaris van criticar no haver estat informats de l’avaria fins una hora després. Aquest cap de setmana, les obres de l’AVE obligaran a establir un pla alternatiu de transport pels viatgers del trajecte Sant Sadurní-Sant Vicenç de Calders.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento