Els morts a les carreteres de Barcelona baixen a la meitat

A l’octubre van morir 11 persones, deu menys que el mateix mes del 2005, pel carnet per punts i perquè correm menys.
L’octubre ha finalitzat amb dues bones dades: els morts en accidents de trànsit a la província de Barcelona s’han reduït un 48% i, al conjunt de Catalunya, un 35%. Respecte el mateix mes del 2005, els morts a les carreteres catalanes van passar de 43 a 28 i, a Barcelona, de 21 a 11.Malgrat aquesta bona notícia, ahir es va registrar el primer accident mortal del novembre. Un jove de 23 anys, veí de València, va morir després d’una col·lisió en la qual es van veure implicats tres vehicles.

El director del Servei Català de Trànsit, Rafael Olmos, va valorar la reducció d’accidents mortals que es va experimentar a l’octubre.

«Molts factors, com la climatologia, la mobilitat o les retencions poden explicar aquesta devallada», va assegurar Olmos a 20 minutos, que va explicar que el carnet per punts i la instal·lació de nous radars han ajudat a mitigar els accidents, sobretot els mortals.

A l’entorn de la ciutat de Barcelona, la velocitat dels vehicles s’ha rebaixat 5,1 quilòmetres, dos més que la mitjana catalana. Aquest element, segons Olmos, ha estat clau en la reducció dels morts. El pla de la lluita contra la velocitat excessiva, va explicar el director de Trànsit, està donant els seus fruits.

El descens de morts en accidents també va ser significatius a Tarragona, on van passar dels 12 de l’octubre del 2005 als vuit del mes passat. Per la seva part, a Lleida es va reduir de set a sis, mentre que a Girona hi va haver els mateixos: tres.

Cues per dos camions avariats

L’avaria d’un camió ahir el matí va provocar grans retencions a l’autopista AP-7, a l’alçada de Cerdanyola del Vallès. Aquest fet va obligar a tallar els dos carrils en sentit Girona, causant cues de fins a cinc quilòmetres, segons el Servei Català de Trànsit.

L’avaria es va produir a les 8.45 hores i el vehicle va ocupar dos carrils de l’autopista fins que va arribar la grua per retirar-lo. Gairebé a la mateixa hora, un altre camió va bolcar a la carretera BV-1201, després de xocar amb un turisme. L’accident va tallar aquesta via, al seu pas per Abrera.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento