L’AVE redueix un 30% el trànsit de cotxes entre Lleida i Madrid

El nombre de viatgers amb avió cau un 15%. Els usuaris del tren demanen més transports públics interurbans fins a l’estació.
La posada en marxa del Tren de Gran Velocitat (AVE) entre Madrid i Lleida ha aconseguit reduir la circulació de vehicles entre aquestes dues ciutats, ja que un 30% dels viatgers han canviat el cotxe pel nou ferrocarril, segons un estudi que va fer públic ahir la Universitat de Lleida (UdL).L’informe, però, dóna un toc d’atenció i assenyala que cal augmentar l’oferta d’autobusos interurbans i els trens regionals que connecten amb l’estació intermodal de l’AVE.

Actualment, una tercera part dels usuaris es desplaça amb el seu cotxe fins a Lleida per agafar el tren, ja que vénen de punts llunyans mal connectats en transport públic, com Andorra. Dues terceres parts dels viatgers viuen relativament a prop de l’estació i hi van caminant o amb algun autobús urbà de Lleida.

El catedràtic de Geografia Humana de la UdL, Jordi Martí, va destacar que és fonamental propiciar als usuaris més informació sobre com arribar a l’estació i posar en marxa el bitllet integrat.

Acord per a la gestió de l’aeroport

L’acord per el traspàs de l’aeroport del Prat a Catalunya arribarà dijous després que PSOE i PSC hagin pactat les esmenes a una moció que CiU ha presentat al Congrés. La Generalitat participarà en un Consorci, amb el sector privat, que es materialitzarà el primer trimestre del 2007. També s’assegurarà que Barcelona rebi vols intercontinentals i distribueixi trànsit aeri. També es traspassaran els aeroports de Reus, Girona i Sabadell. Ahir, Clickair, la companyia de baix cost que operarà des del Prat, va anunciar que crearà 1.000 llocs de treball directe i que ha venut 50.000 bitllets. Els seus serveis de terra els farà Ibèria. Sky Europe oferirà 250.000 bitllets gratis fins diumenge. I Ryanair regalarà bitllets fins dijous a la mitjanit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento