Més llars d'infants prop de la feina per conciliar horaris

  • Ensenyament vol facilitar la vida laboral i familiar dels pares amb feina amb escoles bressol a centres de treball, com ja es fa a Mercabarna o a la ZAL.
Infants d'una de les escoles bressol de la Zona Franca.
Infants d'una de les escoles bressol de la Zona Franca.
Simphonie
Infants d'una de les escoles bressol de la Zona Franca.

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va obrir aquest dijous la porta a crear més escoles bressol a centres de treball. Aquestes llars d’infants tindrien horaris més amplis i flexibles del que és habitual per tal de facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar dels treballadors de determinats sectors econòmics.

"No ens hem de deixar impressionar per les imatges de Dickens, del segle XIX", de les fàbriques i les històriques cases-bressol, en què s’atenia els fills dels treballadors durant llargues jornades laborals, va assenyalar la consellera després de comparèixer a la Comissió d’Ensenyament del Parlament.

Encara no hi ha cap actuació prevista, però la Conselleria "està oberta a parlar" amb el Departament d’Empresa per crear-ne en centres amb horaris diferents, com en caps de setmana o fora del clàssic de 9 a 17 h. "Hem de ser flexibles, però sense que les guarderies a centres de treball siguin la norma" general, va afegir.

Un exemple pioner

Simphonie va obrir al 2004 una escola bressol dins del recinte de Mercabarna i una altra a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Barcelona, a les que els treballadors poden dur els seus fills d’entre quatre mesos i tres anys.

No només obren més hores per adaptar-se a les necessitats de les famílies, sinó que ofereixen una atenció personalitzada: "No tots els infants arriben a la mateixa hora ni amb les mateixes necessitats", va explicar aquest dijous a 20 minutos la directora acadèmica, Mònica Hermoso. De fet, hi ha sis menús diferents en funció de l’edat de les criatures. La proximitat i la flexibilitat horària els permet "aportar un granet de sorra a la conciliació familiar i laboral", celebra Hermoso, qui afegeix que hi ha una sala de lactància i que els progenitors poden fer tallers amb els infants.

A més, Simphonie –que assegura que aquestes escoles permeten reduir l’absentisme dels treballadors i millorar la seva satisfacció– ofereix una educació trilingüe en la qual "el nen és el protagonista dels seus aprenentatges".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento