Cinema amb ulls de dones

Un festival projecta 43 pel·lícules de ficció i documentals on els personatges femenins lluiten contra l’explotació i les desigualtats.
Witches in exile, la història de ghaneses acusades de bruixeria.
Witches in exile, la història de ghaneses acusades de bruixeria.
Foto
Witches in exile, la història de ghaneses acusades de bruixeria.
La Mostra Internacional de Films de Dones porta fins a la pantalla de la Filmoteca 43 pel·lícules creades per dones, però de consum també per a homes. Les cintes tenen en comú personatges femenins que s’allunyen de l’estereotip del sexe dèbil i víctimes.No falten però les històries tristes, com la de la sudafricana Violada per ser qui sóc, que narra les tortures sistemàtiques de les lesbianes o No!, al voltant de l’opressió de les afroamericanes. Són només dos exemples de les cintes programades fins el  18 de juny, en aquesta 14 edició de la Mostra.

La Mostra està dividida entre les pel·lícules de ficció i les documentals, procedents de països tan diversos com França, Vietnam, Camerun o els Estats Units. Dins de la secció Recuperació es podran veure perles difícils de trobar com The Bigamist (1953) i The wild party (1929).

Per aquesta edició, el festival ret un homenatge a les dones deportades durant la segona Guerra Mundial, coincidint amb el 60 aniversari de l’alliberament dels camps.

* Filmoteca de Catalunya. Avinguda Sarrià, 33. Programació: mostra.dracmagic.com.

L’última de suwza al cccb

Avui acaba la Mostra del cinema europeu contemporani amb la projecció al Centre de Cultura Contemporània de Un couple parfait, l’última pel·lícula del japonès Nobuhiro Suwza, que acudirà a la sessió. La cinta està interpretada per Valeria Bruni-Tedeschi i Bruno Todeschini, i narra la crisi d’una parella. Dins del II Congrés Internacional de Cinema Europeu, es fan l’última taula rodona i videoprojeccions.

* CCCB. Montalegre, 5. A les 20 hores. Més informació: www.upf.es/cinemaeuropeu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento