La veu del carrer

Entrevistats al carrer de Joan Güell.
Maria Díaz. Mestressa de casa, 60 anys.

«El carrer Parcerisa està fatal». «Visc al carrer Parcerisa i està fatal. És molt estret, hi ha molts cotxes i les fàbriques treuen molt fum i fan molt soroll. Fa 20 anys que esperem que ho arreglin i hem recollit firmes, però no hi ha manera. A més, la il·luminació és molt antiga. Crec que l’haurien de canviar. No obstant, el tranport públic allà està força bé, estem bastant ben comunicats».

Gospodin Kolev.  Cocinero, 25 años.

«Soy un aventurero». «Soy búlgaro y llevo seis meses en Catalunya y dentro de unos 15 días me voy a Ibiza a ver cómo está la cosa. Soy un aventurero. Vine a conocer España hace tres años y he estado en ciudades como Valencia o Madrid. Me acompaña mi perro Lilo. En todos los lugares en los que he estado he trabajado de cocinero y espero encontrar en Ibiza trabajo de lo mío».

Miriam Páez. Educadora social, 28 años.

«No dan facilidades para entrar en las guarderías públicas». «Tengo dos gemelas de dos meses, Noa y Júlia. Sólo hay siete plazas por guardería pública para menores de un año, y por ser gemelas no te dan ninguna facilidad para entrar. La opción que queda es llevarlas a una guardería privada y con dos los gastos son considerables. Y la ayuda de 200 euros (100 por niña) sirve para poco».

Bet Vallcorba. Administrativa, 36 anys.

«És difícil moure’t en bici per Barcelona». «Normalment vaig en bici a totes parts. Però treballo fora de Barcelona i els trens no tenen habilitat un espai per posar-la. Per la ciutat és difícil moure’t en bici perquè no et sents segur ni respectat. O es queixen els conductors o els vianants. Però els vianants passegen el gos pel carril bici i els cotxes hi aparquen. A Barcelona no hi ha cultura de bici».

Paquita Andrés. Jubilada, 69 anys.

«Al barri hi ha de tot». «Visc al carrer Vallespí des de fa 26 anys. Vaig néixer al Poblenou, però vaig venir a aquest barri quan encara era molt petita i sempre he viscut aquí. El barri el trobo molt bé, hi ha de tot. Tenim bones comunicacions: metro, tren, autobús... I també botigues petites de tot tipus on comprar, ho tens tot a mà i això és una sort. Tot i això, el mercat l’han d’arreglar, a l’hivern hi fa molt fred i no s’hi pot estar».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento